Giacomo Nizzolo gleda u budućnost s visokim ciljevima

Sprinter NTT Pro Cycling (NTTProcycling.com) tima, Giacomo Nizzolo kazao je kako mu je izvrsna završnica na 5. mjestu u Milano-Sanremu dala uvjerenje da se može ubuduće boriti za još veća priznanja na utrkama.

Nizzolo je bio talijanski vozac na domacem terenu kojem je u jedinstvenom izdanju La Classicissima za 2020. godinu izostalo mjesto na postolju. Svojim ranim bijegom od grupe, pobjedu je izvojevao Wout van Aert ispred proslogodisnjeg prvaka Juliana Alaphilippea. Michael Matthews bio je treći, a Peter Sagan četvrti, ispred Nizzola, u manjoj sprint grupi.
 


Za NTT Pro Cycling, ovaj je nastup bio rezultat višemjesečnog pažljivog planiranja događaja, a također slijedi ono što je do sada bila vrlo jaka 2020. godina za Talijana, koja je uključivala i etapne pobjede na Tour Down Under i na Parizu-Nice.

Govoreći u nedjelju, Nizzolo je zastao kako bi se osvrnuo na zaista težak dan za sve u NTT Pro Cyclingu: "Imali smo dugotrajan, detaljan period priprema za ovu utrku. Već nekoliko mjeseci veliki je fokus – i psihički i fizički – što je bilo teško. Napokon smo u subotu mogli sav taj trud uložiti u jednu izvedbu koja ima za cilj što bolji rezultat. Nemam žaljenja, bio je to zaista lijep dan za nas kao tim".

"Odlično sam se osjećao, imao sam jake noge i na usponima i u sprintu. Jedino što sam vjerovatno mogao bolje učiniti je sprint, jer sam bio u dobroj poziciji na 150m do cilja i to je bio trenutak kad mislim da nisam trebao oklijevati i da sam imao noge za borbu za mjesto na postolju, ali utrke su takve nekada, izgubiš djelić sekunde i sve nestaje. Na kraju, bio sam peti, što je bilo jako lijepo i odlazim kući znajući da ću ubuduće imati povjerenja u Milano-Sanremo izazov”, rekao je.

Timski rad

"Pregledali smo svaki detalj staze i to mi je zaista pružilo ogromnu motivaciju, vidjevši tim oko mene – suvozače i osoblje – koji su se potpuno posvetili cilju. Ta kolektivna motivacija omogućila mi je da još teže treniram nego što je to uobičajeno. Nakon ovog nastupa vjerujem da smo kao tim napravili još jedan korak naprijed; tijekom pripremnog razdoblja istražili smo i razradili nekoliko detalja koji će nam svima poslužiti ka boljem nastupu u budućnosti".

Utrka

"Pristup Cipressi bio je savršen. Vodio me Michael Valgren, koji je obavio ogroman posao, a uspio se probiti u prvih 10 na vrhu trošeći malo energije, a i dalje mi je bilo ugodno, osjećao sam se prilično dobro. A onda sam se i na dnu Poggio uspona smjestio u prvih 10 i još uvijek bio u istoj poziciji i na vrhu uspona. Spustio sam se dobro bez previše rizika jer sam još uvijek sam bio dobro postavljen, pa nisam morao raditi ništa ludo. Mislim da sam se dobro smjestio i bio u dobroj poziciji tijekom sprinta, malo me oklijevanje koštalo i nažalost zbog toga nisam bio u mogućnosti pružiti savršen sprint".

"Mislim da je nova ruta bila dobra. Ceste su bile zaista dobre, dovoljno tehničke i na kraju se utrka odigrala na sličan način kao što to obično bude: uzbudljiva neizvjesnost konačnog borbe između sprintera. Stoga mislim da su ljudi dobili ono što su htjeli, a Sanremo je tako sjajna utrka za gledanje".

"Kao talijanskom vozaču Milano-Sanremo uvijek je posebna utrka. To što sam prvi među Talijanskim vozačima nije previše važno za mene, ono što je za mene važno jest rezultat i s tim sam zadovoljan. To je prvi put da sam krenuo u startu u dobrom stanju, jer sam i ranije imao nekoliko problema s ozljedama, tako da prije nisam stvarno imao tu priliku. Ovo je bio dokaz da ako sam u formi i mogu biti konkurentan i na to sam zaista ponosan, tako da sada gledamo naprijed u budućnost".

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More