Giant predstavlja novi XtC 29 asortiman

Giant predstavlja potpuno novu paletu XtC 29 brdskih bicikala s laganim karbonskim okvirima koji ih čine lakšim i osjetljivijim za XC utrke i vožnju.

Ovo obilježava najnoviju evoluciju ikoničnog hardtail bicikla koji je vođen pobjedama na utrkama i postolja na Svjetskim kupovima i drugim velikim profesionalnim XC utrkama tijekom posljednjih 20 godina.
 


Nova serija uključuje dva modela: XtC Advanced SL 29 i XtC Advanced 29. Oba su izgrađena s nadograđenim dizajnom karbonskog okvira koji ima nižu ukupnu težinu i poboljšane performanse u odnosu na prethodne modele.

Dizajnirani da optimiziraju stabilnost i brzinu 29-inčnih kotača za XC terene, ovi karbonski hardtail bicikli pružaju brza ubrzanja i fleksibilnu upraljivost na stazi. Svaki okvir je posebno prilagođen u skladu s svojom veličinom, s individualnim rasporedima karbonskih oblaganja kako bi se optimizirala vertikalna usklađenost bez ugrožavanja krutosti okvira.
 


Pored materijala za okvir, ažurirana je i geometrija kako bi se zadovoljile potrebe Giantovih pro XC vozača, pružajući super odzivnu vožnju koja omogućuje da bicikl leti na uzbrdicama i povećava kontrolu na teškim XC stazama i trailovima. Agresivni kut glave okvira od 69.5 stupnjeva omogućava brzo, ali pouzdano upravljanje prednjim dijelom, dok 73.5-stupanjski kut sjedala osigurava poziciju vozača za agresivno penjanje na usponima.

Oba okvira dizajnirana su za vilicu od 100mm hoda suspenzijskog i imaju optimizirano oblikovane cijevi za smanjenje težine, održavanje krutosti i poboljšanje kvalitete vožnje. Svi novi modeli dizajnirani su za cijevi sjedišta promjera 30.9mm, što olakšava dodavanje pomične cijevi sjedišta za vožnju po agresivnim XC terenima.
 


Proširene nabe i povećan prostor na stražnjem dijelu pružaju strože performanse kotača, dodatni prostor za gume i poboljšanu upravljivost na stazi, a svi modeli dolaze s Giant Tubeless System tehnologijom. Svaki se bicikl isporučuje s Giant WheelSystems i gumama spremnim za vožnju bez zračnica (tubeless), što olakšava više nego ikad prije uživanje u prednostima dodatne trakcije, uglađenije kontrole na stazi i smanjenog rizika od praznih guma.

XtC Advanced SL 29 
 


2020 XtC Advanced SL 29 1 ima značajke superlaganog karbonskog okvira Advanced SL-klase, 100 mm RockShox SID Select Plus vilicu i Shimano XT pogonski sklop.


Novi XtC Advanced SL 29 temelji se na svom pedigreu Svjetskog kupa s potpuno preuređenim okvirom tako predstavljajući najlakši terenski stroj koji je Giant ikad izgradio. Superlagana šasija izrađena je pro-level Advanced SL karbona ukupne mase 920 grama (u veličini M). Ima značajke geometrije koja je optimizirana za uravnotežene, stabilne i brzo-kotrljajuće 29-inčne kotače. Okvir je posebno prilagođen i sastavljanju s specifičnim rasporedom karbonskih obloga koji se razlikuju ovisno o veličini okvira. Rezultat je visoka učinkovitost na usponima i uglađena usklađenost vožnje kroz korijenje, stijene i zavoje.

XtC Advanced 29 
 


2020. XtC Advanced 29 2 ima značajke laganog karbonskog okvira Advanced-klase, 100mm RockShox Recon RL Solo Air vilicu i Shimano SLX pogonsku grupu.


Ručno izrađen okvir od Giantove Advanced-klase karbona, XtC Advanced 29 set okvira težak je samo 995 grama (u velični M) u usporedbi s prethodnom generacijom kojki je dolazio u težini od 1259g. Kao i pro-level XtC Advanced 29 SL, izrađen je ručno s određenim rasporedom karbonskih obloga koji variraju ovisno o veličini okvira kako bi se stvorio optimalan omjer krutosti i težine uz pravilan iznos vertikalne usklađenosti. Rezultat je bicikl koji juri na strmim usponima i daje vam samopouzdanje i kontrolu u brzom, protočnom singletracku. Kao i pro-level XtC Advanced SL 29, i ovaj model ima značajke povećanih naba i proširenog stražnjeg kraja, što poboljšava krutost kotača i dodaje veći prostor za vožnju na širim gumama.

Dostupnost i cijene navedenih modela možete provjeriti u GIANT HRVATSKA trgovinama ili na službenoj web stranici www.giant.hr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More