Giro d’Italia – Izjave nakon 18. etape

Nakon uzbuljivog dana i brdske završnice donosimo Vam kratak pregled izjava glavnih protagonista dana…

„Osjećam se sjajno. Nevjeroajtno je stići do pobjede na prvom Grand Touru u karijeri. Mislim da se svi slažemo kako je ovaj Giro jako težak, a to daje dodatnu slast pobjedi. Naravno, dat ću sve od sebe da pomognem Vivianiu do kraja utrke. U našoj momčadi nije bitno tko pobjeđuje, sjajan smo tim s odličnim timskim duhom. Velik udio u ovoj pobjedi ima Michael Morkov. Uhvatio sam se za njegov kotač i on me je doveo naprijed. Ovo nije prvi put da mi je pomogao na ovoj utrci. Dijelimo sobu skupa, sjajan je vozač i uvijek ima jako jako velik udio u svakoj pobjedi,“ rekao je Maximilian Schachmann, pobjednik 18. etape.

„Nisam imao dobre noge danas. Odvezao sam najbolje što sam mogao i to je to. Još uvijek sam vodeći tako da je sve u redu,“ kaže Simon Yates, nakon što je izgubio 28 sekundi prednosti.

„Čekao sam pravi trenutak, na 2 kilometra do kraja htio sam vidjeti može li se što napraviti. Yates je ispratio moj prvi napad. Potom je napao Froome, a ja sam pokušao pratiti njega i Pozzoviva. Na kraju vidio sam da je Yates otpao. Naravno, ovo je bio jako dobar dan, ali naredna dva će biti drugačija i puno teža nego danas,“ kratko je prokomentirao branitelj titule Tom Dumoulin.

„Simon nije pokazao nikakve znakove slabosti tijekom prethodnih 18 dana. Danas je posljednji uspon više odgovarao rivalima, a ako su Froome i Dumoulin mogli nadoknaditi nešto zaostatka to su definitivno mogli uraditi danas. Imamo još teških etapa ispred nas i očekujemo napade. Nekad vozači imaju loš dan, a Simon danas nije imao svoj najbolji.“

„Mislim da se ništa neće promijeniti, sutra je vjerojatno najteža etapa ovogodišnjeg Gira. Mnogo se razlikuje od ostalih brdskih etapa, jako je duga i između uspona ima dosta ravničarskih dionica. Sutrašnji završni uspon je jako težak i strm. Simon je svjestan da ima još puno kilometara i utrkivanja ispred nas. Tvrd je orah i nikad se neće prestati boriti,“ rekao je za Eurosport Matt White, sportski direktor Mitchelton-Scotta.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More