Gorka Izagirre pobjednik Tour de La Provence

Nijemac John Degenkolb (Trek Segafredo) pobjednik je posljednje etape utrke Tour de La Provence, a iza sebe je ostavio Simona Clarkea (EF Education First) i Anthonya Maldonada (St Michael-Auber 93).

Mala grupa sprintera sustigla je bjegunce Davida Gaudu (Groupama FDJ) i Eddiea Dunbara (Team Sky) tek unutar posljednjeg kilometra, i potom se u kratkom vremenu pripemila za finalni okršaj u kojem je najjači bio bivši pobjednik Paris – Roubaixa.

U generalnom poretku nijanse su odlučile konačnog pobjednika, a na kraju je titulu odnio prvak Španjolske Gorka Izagirre (Astana). Drugo mjesto pripalo je Clarkeu, dok je treći u ukupnom plasmanu završio Tony Gallopin (Ag2r La Mondiale).

Braća Izagirre bilježe vrhunske rezultate od dolaska u Astanu, budući da je Gorkin brat Ion Izagirre prije svega nekoliko dana odnio pobjedu u generalnom poretku na Volta Comunitat a la Valenciana u Španjolskoj.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More