Columbia, zemlja koja odiše biciklizmom

Posljednjih dana pratili smo Facebook profil Radiše Čubrića koji se trenutno nalazi na trkama u dalekoj Columbiji i ostali smo zaprepašteni količinom gledatelja koji su pratili biciklističke utrke.

Brojke kojih se postidile i veće trke poput Giro d' Italia, Tour de France ili Španjolska Vuelta.
 


No jutros nam se javio i Radiša te prokomentirao svoj boravak u Columbiji.

"U Colombiji zemlji gde biciklizam i fudbal podjednako imaju popularnost imao sam čast da vodim svoju Novu ekipu "Holowesko-Citadel". Ekipe poput Sky, Quick Step, MoviStar, EF Canondale …. i mnoge druge ProTour ekipe sa zvezdama kao sto su Quintana, Uran, Gaviria, Henao, Bernal, Alaphilippe nastupile su na ovoj trci u ambijentu koji se ne viđa gde na etapi od 150-200km. Trku je u stazu pratilo bar 500.000 – 1.000.000 ljudi. Za 40 godina u biciklizmu tako nešto nisam doživeo ni na 10 Svetskih prvenstava, bio sam i na Olimpijadu u Londonu gde je neverovatno mnogo publike, ali ovakav fanatizam i ljubav prema sportu i njihovim zvezdama nigde na svetu nema", komentirao je Čubrić.
 

 


Menjale su se majice preko Gavirie, Quintane i Urana da bi trku pobedila nova Sky zvezda Bernal koji ce verovatno uskoro biti pobednik nekog Grand Toura.

Bernal je pobedio ispred Quintane i Urana dve najveće zvezde koje ovde imaju popularnost veću nego bilo koji njihov sportista.

"Što se tiče moje ekipe zadovoljan sam jer je ovo bila prva trka i od 25 ekipa naša ekipa je završila na 12 mestu, a najbolje plasirani vozač TJ Eisenhart zauzeo je 22 mesto. Trka je odlično organizovana i Colombia će uvek imati bicikliste u svetskom vrhu jer je biciklizam ovde neverovatno popularan. Sportski pozdrav iz daleke Colombije", dodao je Čubrić.

U Martu mesecu ekipa "Holowesko-Citadel" odlazi u Francusku na seriju jakih trka, a turneju završavaju trkom "Oko Hrvatske" koja je ove godine HC kategorija.

Foto: Ciclismo en Linea / FB profil Radisa Cubric 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More