Gran Fondo: Bojan Đurić i Jani Brajkovič zlatni u Dubaiu

Prošlog tjedna, točnije u petak, 29.11.2019. u Dubai, UAE održana je Gran Fondo utrka "UCI Spinneys Dubai 92 Cycle Challenge" koja je ujedno bila i kvalifikacijska utrka za UCI Gran Fondo Svjetsko prvenstvo.

Na utrci je sudjelovalo preko 2.500 vozača iz cijelog svijeta, uključujući Veliku Britaniju, Njemačku, Japan, Nizozemsku, Španjolsku, Rusiju, Rumuniju, Južnu Afriku, Filipine, Meksiko, te Srbija i Slovenija.
 


Staza u dužini od 100 km imala je start na svjetski poznatom Dubai Autodrumu prije nego što su vozači u potrazi za brzinom izašli na stakleno glatke ceste Dubaija.

U Gran Fondo utrci koja nije bila pod UCI kategorizacijom, bivši Tour de France finalist, Jani Brajkovič, izvojevao je solo pobjedu sa vremenom 2:18:51, odnosno gotovo dvije minute prednosti ispred Kanađanina Davida Williamsa i Australca Arlena Vartazariana.

UCI Gran Fondo utrka donijela je jako uzbudljivu završnicu sa velikim grupnim sprintom gdje se kao najjači pokazao Srbin Bojan Đurdić koji je utrku završio u vremenu 2:18:49. Steve James iz Australije i Shannon O'Connor završili su na drugom i trećem mjestu.
 


Nakon pobjede na Gran Fondo Yunnan utrci koja je vozila početkom studenog, Annemiek Stegehuis nastavila je svoj pobjednički niz u ženskoj kategoriji te u Dibaiu potvrdila pobjedu s vremenom 2:36:27. Druga je bila Nienke Gelderloos, a treća je Karen Moddermann.
 


UCI Gran Fondo vozači koji završavaju u najboljih 20% svoje dobne skupine kvalificiraju se za UCI Gran Fondo 2020. Svjetsko prvenstvo koje će se održati u rujnu u Vancouveru, Kanada.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More