Najava: VI.kolo XCZLD – XCP “Kanal Sv.Ante”

U nedjelju 8. prosinca 2019.  u Šibeniku će se održati VI. kolo rekreativne XC zimske lige Dalmacije, a utrka nosi naziv "Kanal Sv.Ante".

Domaćin ove rekreativne brdsko – biciklističke utrke je BK "Fortica", a za sve sudionike pripremili su stazu sa predivnim panoramama kanala sv. Ante sa startom i ciljem na plaži Minerska na šetnici kroz kanal Sv. Ante.
 


Nakon dva vrhunski ranije organizirana i zahtjevna maratona na brdima oko Šibenika sa ciljem na tvrđavi Barone BK Fortica nastavlja prezentirati povijesnu i prirodnu baštinu šibenskog kraja i nakon tvrđave Barone seli utrku u blizinu drugog bisera venecijanskog fortifikacijskog graditeljstva – Tvrđave sv. Nikole.

Gotovo u potpunosti okružena morem i dobrim dijelom očuvana u izvornom obliku, tvrđava sv. Nikole jedna je od najatraktivnijih utvrda na Jadranu.

 


Utrka ovaj put mjeri dosta dosta manje vertikalnog uspona ali prolazi zahtjevnim i dinamičnim trailovima kroz šumu, uz more te uz slana jezera.

Svi natjecatelji u kategorijama U17 do +50 i žene voze identičnu stazu, dugu 25km sa 250m uspona. Staza se sastoji od kratkog intro kruga te dva kruga po 12km.

 

 

Kako staza izgleda bolje možete vidjeti na najavnom videu koji je snimio šibenski biciklist Lorenzo Marenzi.

Očekuje nas ugodno i sunčano vrijeme te predivna i brza staza.

RASPIS UTRKE možete ogledati OVDJE.

Prijavu za utrku možete napraviti Stoperica.Live (link)

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More