Groenewegenu treća etapa, Sagan bijesan na Van Aerta

Peter Sagan bio je frustriran zbog Wouta van Aerta na ciljnoj liniji 3. etape Tour de Francea i ponovno nakon utrke u razgovoru s novinarima.

Kada se etapa od Vejlea do Sønderborga od 182 km svela na brzi sprint, QuickStep Alpha Vinyl izgubio je kontrolu na čelu, a Christophe Laporte prešao je na čelnu poziciju i predvodio svog timskog kolegu Van Aerta.

Iako je Van Aert krenuo ranije, činilo se da bi mogao ipak doći do pobjede prije nego što je Sagan (TotalEnergies) počeo prijetiti iznutra. Van Aert je reagirao tako što se značajno pomaknuo udesno kako bi zatvorio vrata Saganu – i Calebu Ewanu (Lotto Soudal) odmah iza njih.

 

Kad su Van Aert i Sagan uspostavili kontakt rame uz rame, Dylan Groenewegen (BikeExchange-Jayco) zaobišao ih je i pobijedio; Nizozemac je tako osvajio svoju prvu etapnu pobjedu u tri godine na Touru.

I dok je Van Aert inače vrlo korektan sprinter bez nekih dosadašnjih incidenata, Sagan je bio jasan u svom stavu na ciljnoj liniji – uperio je prstom u žutu majicu i izgovorio nešto što je izgledalo kao psovka.

Nakon toga je za medije rekao: “Bio sam u pravoj poziciji, ali nešto je ipak nedostajalo. Postoji žiri koji donosi odluke. Posebno sam sretan što sam još uvijek čitav. Samo morate gledati televiziju da biste ocijenili sprint.”

Na kraju, Van Aert se morao zadovoljiti treći put drugim mjestom u tri etape u Danskoj, s Jasperom Philipsenom (Alpecin-Deceuninck) koji je došao do trećeg mjesta, dok je Sagan bio četvrti, iako izgleda u najboljoj formi nakon dugo vremena.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More