Italijan Matteo Trentin europski cestovni prvak

Italijanski biciklist Matteo Trentin je europski cestovni prvak nakon što je u sprinterskom finišu na utrci u Glasgowu pobjedio isred srebrenog Mathieu van de Poela (Nizozemska) i brončanog Wout van Aerta (Belgija).

Spomenuta trojka je u završnici utrke uspjela otići u bijeg sačinjavajući grupu od 11 biciklista. Osvajači medalja su pred ciljem ostali sa još dvojicom vozača nakon što je 7km prije cilja u padu eliminirano 6 vozača.

Trentinov timski kolega, Italijan Cimolai je odradio odličnu pripremu za Trentinov sprint 300m prije cilja. Italijanski sprinter je bio prejak za dvojicu ciklocross prvaka te se tako okitio zlatnom medaljom.

Treba spomenuti da je svjetski prvak, Slovak Peter Sagan odustao 84km prije cilja nakon što je imao tehničkih problema sa biciklom. Sagan je poslije utrke izjavio da jednostavno još osjeća probleme nakon pada na Tour de Franceu i da po kišnim uvjetima u Glasgowu nije želio dodatno riskirati nakon što su ga i tehnički problemi udaljili od vodećih na utrci.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More