Iz Specialized sjedišta ukradeni bicikli u vrijednosti 130.000€

Prošle nedjelje, 13. prosinca, lopovi su usred bijela dana ušli u Specialized sjedište u Morgan Hillu, Kalifornija i ukrali oko 16 bicikala.

Između ostalih, uzeli su S-Works Roubaix iz 2018. s kojim je Sagan te godine osvojio Paris-Roubaix. Ukupna vrijednost ukradenih bicikli je oko 130.000 €, tu se nalaze i neki unikatni i povijesni modeli, a Specialized nudi sjajnu nagradu svima koji daju neke informacije.
 


Poznato je da se pljačka dogodila prije 16:26h u nedjelju, a pljačkaši su za počinjenje krađe iskoristili najmanje dva vozila, smeđu Toyotu i bijeli kombi. Među ukradenim biciklima bilo je nekoliko Stumpjumpera koji su pripadali osnivaču kompanije, prototip cestovnog bicikla s dvije suspenzije, Shiv koji je Tony Martin koristio na Olimpijskim igrama u 2012. i Roubaix kojim je Sagan osvojio Paris Roubaix u 2018. godini.

Policija Morgan Hilla izjavila je za medije kakosu provalnici prisilno ušli u prostorije tvrtke tijekom dana i ukrali više bicikla, čija se vrijednost procjenjuje na 160.000 američkih dolara. "Ukradeni bicikli bili su dio velike kolekcije jedinstvenih prototipa, bicikli s kojim su sponzorirani vozači pobjeđivali na utrkama i bicikla koja sa bila u vlasništvu Specialized osoblja", komentirali su iz policije u svojoj službenoj izjavi.
 


Dok policija nastavlja istragu, Specialized je također poduzeo akciju i ponudio nagradu od 25.000 dolara svima koji pruže informacije za povratak bicikla ili pronalazak lopova.

Svatko tko ima bilo kakve vrijedne informacije može se obratiti policiji Morgan Hilla.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More