Sedma Tuzlanska biciklijada okupila blizu 4.000 biciklista

Proteklog vikenda održana je Sedma Tuzlanska biciklijada, koja je na ulicama Tuzle okupila blizu 4.000 ljubitelja biciklizma.

Radi se oveć tradicionalnom događaju koji za cilj ima promociju i omasovljenje rekreativnog biciklizma, a iz godine u godinu okuplja veliki broj učesnika, a kao takva je konceptom jedinstvena manifestacija u BiH.
 


Ruta kojom su se kretali biciklisti bila je duga 14 kilometara, a start i cilj, tradiocionalno je bio u tuzlanskom naselju Stupine, a biciklisti su se kretali pravcem Hotel Tuzla – Dom Penzionera – SKPC ”Mejdan” – BKC – Miladije – Siporex – Solana – Irac – Skver – kompleks slanih jezera "Panonika” – Brčanska Malta – Stupine.

 

Biciklistički klub Tuzla, koji organizuje ovaj događaj, učesnicima je priredio i biciklijadu za najmlađe u dužini od jednog kilometara.

Kao i ranijih godina, ukazano je na problem nepostajanja biciklističkih staza u Tuzli, i ako obećanja gradskih vlasti vezana za njihovu izgradnju traju više od deceniju.

Izvor: Tuzlainfo.ba

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More