Izgledno je da u 2024 godini Jumbo-Visma i Soudal Quick-Step postaju jedan tim

Mogući sporazum o spajanju biciklističkih timova Jumbo-Visma i Soudal Quick-Step u 2024. godini izazvao je značajnu pažnju u belgijskim i nizozemskim medijima. Očekuje se da će ovaj sporazum stvoriti moćan novi super tim s znatnim financijskim resursima, pozicionirajući ga kao značajnog “igrača” koji će se moći nositi rame uz rame s timovima poput INEOS-a i UAE Emirates u svijetu profesionalnog biciklizma.

Jumbo-Visma Soudal Quick-Step merge

Spajanje između Jumbo-Visme i Soudal Quick-Stepa čini se stvarnim. Pregovori između ova dva tima započeli su već u srpnju, a pregovori su toliko napredni da Nizozemska medijska platforma WielerFlits smatra da je to gotova stvar i postavlja Richarda Pluggea kao izvršnog direktora nove formacije, Merijna Zeemana kao glavnog trenera i Patricka Lefeverea u Nadzorni odbor tima.

Nakon prvog sastanka vlasnika Soudal Quick-Stepa Zdeneka Bakale s upravom Jumbo-Visme i odobrenjem glavnih sponzora oba tima, pregovori bi se mogli ubrzati za ono što bi moglo biti najveće spajanje biciklističkih timova.

Jumbo-Visma Soudal Quick-Step merge

Još uvijek ima mnogo informacija koje treba saznati, poput imena samog tima, koje bi moglo biti Visma-Soudal ili Soudal-Visma, ali među najvažnijim pitanjima koja treba riješiti ističe se budućnost Remca Evenepoela, koji bi ovom promjenom mogao vidjeti svoj put olakšanim prema INEOS timu, unatoč interesu njegovog trenutnog tima da ostane u njemu.

Također ostaje vidjeti hoće li vozači Jumbo-Visme i Soudal Quick-Stepa, koji imaju 27 i 23 godine, ostati ili otići, kao i koji će tehnički partneri ostati, budući da Jumbo trenutno natječe s Cervelom i SRAM-om, dok se Soudal natječe s Specializedom i Shimano-om, na primjer.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More