Kasper Asgreen najbrži na Tour of Flanders

Kasper Asgreen (Elegant-Quick-Step) pobjednik je drugog velikog klasika sezone, Tour of Flanders.

Drugi veliki klasik u sezoni, a posljednji na kaldrmi u prvom dijelu sezone, bio je dugačak 254,3 kilometra sa startom u Antwerpenu i ciljem u Oudenaardeu. Vozači poput Juliana Alaphilippea, Wouta van Aerta, Mathieua van der Poela i Toma Pidcocka započeli su utrku kao neki od favorita i vodili su glavnu riječ sa svojim ekipama u prvom dijelu utrke.

U prvom dijelu utrke vidjeli smo i strogu diskvalifikaciju vozača iz AG2R Citroën, Michaela Schära nakon što je nekim navijačima dobacio bidon uz rub ceste a suci utrke su to drugačije vidjeli.

Na oko 40 kilometara do kraja, vozač Bahrein Victorious Marco Haller započeo je napad a ubrzo su ga slijedili njegov timski kolega Dylan Teuns i ostali favoriti, Kasper Asgreen, Van der Poel, Van Aert i Alaphilippe. Veoma teška ruta uzela je svoje žrtve pa su nakon nekog vremena naprijed ostali samo danski državni prvak Asgreen i nizozemski prvak Van Aert.

Na usponu na Oude Kwaremont, Van der Poel je započeo napad, a pratio ga je Asgreen, dok je Van Aert ostao iza. Posljednji uspon dana na Paterberg omogućio je pratiteljima da uhvate belgijskog vozača, dok je spomenuti dvojac radio naprijed kako bi održao razmak.

Malo više od dva kilometra do kraja, progonitelji su već razmišljali o trećem mjestu pobjedničkog postolja, a Greg Van Avermaet (AG2R Citroën) je pokrenuo napad iz te skupine a slijedio ga je Jasper Stuyven (Trek-Segafredo). Van der Poel je bio prvi koji je krenuo u završni sprint, ali Asgreen se pokazao kao najjači čovjek dana i cilj je prošao kao pobjednik.

Van Avermaet je bio najjači u sprintu za treću poziciju. Stuyven i Sep Vanmarcke zaokružili su prvih pet dana.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More