Kiryienki dijagnosticirana srčana anomalija

Bivšem svjetskom prvaku u vožnji na kronometar Vasilu Kiryienki liječnici su dijagnosticirali srčanu anomaliju te se Bjelorus trenutno nalazi pod strogim medicinskim nadzorom, naveo je Team Sky u službenoj objavi.

37-godišnjak nije nastupao na natjecanjima ove sezone, a svoju posljednju utrku odvezao je na Svjetskom prvenstvu u rujnu. U objavi na službenoj stranici momčadi, timski liječnik Inigo Sarriegui izjavio je kako je anomalija otkrivena tijekom godišnjeg kardiološkog pregleda.

„Svi naši vozači uoči početka svake sezone podvrgnuti su kardiološkom pregledu. Na Vasilovom snimku uočili smo anomaliju te je momentalno prebačen na detaljne pretrage, a trenutno je podvrgnut medicinskom tretmanu te će izbivati sa staze do daljnjeg.“

Iz tima također nisu naveli mogući termin Kiryienkinog povratka na stazu, a trener Xabier Artetxe podržao je medicinsko osoblje i naveo kako će se njihov vozač ponovno utrkivati tek kada liječnici utvrde da je 100% spreman.

Kyrienka je profesionalnu karijeru započeo 2004. godine u Grupa PSB, poljskoj prokontinentalnoj momčadi. Ekipi Sky priključio se 2013. godine nakon što je dvije sezone branio boje Movistara. Najveći uspjeh u njegovoj karijeri je titula svjetskog prvaka u kronometru, koju je osvojio 2015. u Richmondu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More