Lejla Tanović osvojila bronzanu medalju na UCI C1 utrci u Yalovi

Bakanska prvakinja i devetorostruka državna prvakinja Lejla Tanović takmičarka profesionalnog SMF tima osvojila je bronzanu medalju na UCI C1 utrci u Yalovi (Turska).

Pobjedu je odnijela Anoshina Ekaterina državna prvakinja Rusije. Ovo je treća medalja na visoko rangiranim C1 utrkama za Lejlu što su ujedno i jedine medalje za BiH. 

„Staza je bila izuzetno fizički naporna sa nekoliko strmih uspona koji su zahtijevali maksimum od vozača svaki krug. Prva dva kruga razlika između takmičarki je bila veoma mala a Lejla je zauzimala četvrtu poziciju, međutim već u narednom krugu ostale takmičarke nisu mogle ispratiti tempo te je Leja preuzela treću poziciju koju je čuvala do kraja utrke. Veoma smo zadovoljni formom koju je Lejla pokazala na kraju sezone u veoma jakoj konkurenciji,“rekao je trener i selektor reprezentacije Amar Njemčević.

Osvajanjem treće pozicije na utrci Tanović je upisala novih 30 UCI bodova što će joj donijeti napredak na UCI rankingu. 

„Vozila sam svoj tempo od početka jer sam znala da će utrka biti fizički zahtjevna, a to se na kraju pokazala kao najbolja taktika. Jako sam sretna pokazanim na utrci kao i rezultatom što je pokazatelj da smo tokom čitave sezone dobro trenirali. Veoma sam motivirana za preostala takmičenja sa kojima ćemo zavšiti ovu sezonu,“rekla je za kraj Lejla Tanović

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More