Kittel, Cavendish, Kristoff i Bouhani najavili nastup na Dubai Tour

Dubai Tour 2018 i ove godine priredit će nam nekoliko super uzbudljivih sprinterskih završnica, a nastup na Srednjem Istoku već su potvrdili Marcel Kittel, Mark Cavendish, Elia Viviani, Alexander Kristoff, Nacer Bouhani i Jakub Mareczko.

Organizatori, Sportski savez Dubai i RCS Sport, pozvali su 16 timova na utrku uključujući 9 World Tour momčadi, 5 Pro-kontinentalnih ekipa, Mitchelton-BikeExchange kontinentalni tim i reprezentaciju Ujedinjenih Arapskih Emirata. Utrka će se održati u periodu od 6. do 10. veljače.

RSC Sport također je naveo kako se očekuju i ostala velika imena na utrci kao što su Giacomo Nizzolo i John Degenkolb iz Trek Segafreda, te Sonny Colbrelli iz momčadi Bahrain Merida.

Kittel je bio ukupni pobjednik prošlogodišnjeg izdanja utrke na kojem su organizatori zbog pješčane oluje bili primorani otkazati kraljevsku etapu do Hatta Dam. Nijemac je na svom kontu imao tri etapne pobjede, a u centru pažnje bio je i zbog incidenta s Astaninim Andriy Grivko koji mu je udarcem razbio arkadu tijekom treće etape. Grivko je zbog toga sankcioniran izbacivanjem s utrke.

Kittel je ove zime prešao iz QuickStepa u Katusha-Alpecin i najvjerojatnije će u Dubaiu imati svoj debitantski nastup u novom dresu. Viviani će na utrku doći poslije australskog Tour Down Under, dok će Cavendish, Kristoff i Bouhani baš kao i Kittel tražiti prvu pobjedu u novoj sezoni na širokim ulicama Dubaia. Bez sumnje, bit će vrlo uzbudljivo gledati kako su timovi pripremili lead-out vlak za svoje nove lidere.

Ruta Dubai Tour 2018 dosta je slična prošlogodišnjoj. Prva etapa vozit će se centrom grada u dužini od 167 kilometara te prolazi pokraj glavnih znamenitosti velegrada. Etape broj 2 i 3 vozit će se u dužini od 190 kilometara u okolini Dubaia, uz obalu Indijskog oceana.

Četvrta etapa pruža nešto veće šanse brdašima i all round vozačima budući da se vozi strmim ulicama oko Hatta Dam. Na 172 kilometra dugoj trasi nalaze se dva 11% uspona, a na 200m od linije cilja nagib doseže čak 17%.

Posljednja etapa nas ponovno vraća u centar grada, gdje će nakon 132 kilometra borbe odluka o konačnom pobjedniku pasti na gradskoj šetnici.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More