Kraj Škotske Ere za Unior Tools Team

Ruaridh Cunningham i Reece Wilson imaju različite pozadine i natjecateljsku povijest, ali strast za brdski biciklizam i natjecanje je ono što je Škotske vozače učinilo prepoznatljivim u međunarodnom gravity biciklizmu.

Već nekoliko godina oni su okosnica programa Svjetskog kupa Unior Tools tima, ali došlo je vrijeme da se oprostimo i poželimo jedni drugima sve najbolje u sljedećoj sezoni.

Ruaridh Cunningham je u Unior Tools tim došao kao pojačanje još davne 2013.godine i sve do danas ostao kao najjače oružje DH tima. Prva sezona u timu je bila teška – ozljeda je spriječila Ruaridh da se natječe veći dio sezone i vrati se među prvih 20 vozača u Svjetskom kupu. Nakon toga krenulo je na bolje,mnogo bolje – u 2015. godini bio je 20. u Lenzerheide i Windham, ali je apsolutni vrhunac sezone bila pobjeda na Red Bull Hardline, utrci koja ima glas jedne od najtežih DH utrka vani. Već u 2016. on je među prvih 20 u Lourdes i Mont-Sainte-Anne, te 9-ti u Lenzerheide, što je odlična sezona za njega. Drugo mjesto na Hardline u ovoj sezoni je bilo malo razočaravajuće, ali još uvijek živahno na vrhuncu jedne fantašstične sezone. Tijekom tog vremena Ruaridh se također mnogo puta popeo na podij tijekom iXS EDC, BDS i SDA događaja, a dva puta je bio na vrhu podija.

Ruaridh Cunningham: "Stvarno sam uživao u posljednje 4 sezone sa Unior timom i zajedno smo provelo jako dobro vrijeme i dijelimo lijepe uspomene. Od tima sam uvijek imao samo potporu i jako sam zahvalan za priliku da vozim sa njima. Želio bih se zahvaliti Tine, Grega i Rok, kao i svim ostalim vozačima, osoblju i sponzorima na podršci tijekom ovih godina i nadam se da ćemo se opet sresti na utrkama u 2017.sezoni".

Reece Wilson nema tipičnu DH karijeru, u stvari, ovaj mladi talent se prije par godina prebacio sa motokrosa na bicikl. Ruaridh je bio onaj koji je prvi prepoznao njegov talent te ga uzeo pod svoje okrilje, a zauzvrat je dobio odličnog trening partnera.

Njegov odlučnost da ide do samog vrha zasjala je na domaćoj stazi u Fort William, gdje je iznenadio sa 12.mjestom u kvalifikacijama Svjetskog kupa 2015 godine. Njegov konačni rezultat nije bio dobar, ali još uvijek ima impresivnu kolekciju rezultata, uključujući 25.mjesto na MSA i 26.mjesto na Val di Sole u 2015 godini, te 30.mjesto u Leogangu u prošloj sezoni. Nažalost 2016.sezona je bila puna padova i Reece je proveo više vremena sa liječnicima, nego sa kolegama na stazi.

Reece Wilson: "Osjećam se kao mlada ptica koja napušta svoje gnijezdo. Dečki u Unior timu su me primili pod okrilje tijekom dvije godine natjecanja i podržavali me sve do danas. To je bio jedan nevjerovatan doživljaj i ne mogu im se dovoljno zahvaliti za sve ono što su učinili za mene i što smo postigli zajedno. Trenutno je došlo vrijeme da okrenem sljedeće poglavlje svoje karijere, što je zastrašujuće, ali jednako i uzbudljivo. Još jednom, veliko hvala svima u Unior Tools timu za pomoć, ljubav i podršku. Želim svima sve najbolje".

Grega Stopar, menadžer tima: "I Ruaridh i Reece su veliki talenti i dobri prijatelji. Kad se Ruaridh u 2013. priključio timu, razina profesionalnosti cijelog tima je za nekoliko razina otišla prema gore. On je tražio još, ali je zauzvrat dao znanje i rezultate. Njegova pozornost na detalje je nevjerovatna, njegov fokus je usmjeren samo na taj zadnji spust u Nedelju. Kada nam se Reece službeno priključio, znali smo da smo dobili jaku kombinaciju iskustva i svježe energije. Reece ima taj stav koji ga sa lakoćom odvodi na podij. Ono što je oduvijek bilo važno za nas iz Uniora i sponzorima jeste da oni nisu samo DH natjecatelji, već su veliki ambasadori brdskog biciklizma. Proveli smo dobra i loša vremena zajedno i naravno nije nam drago što ih puštamo da idu, ali u isto vrijeme biti će sjajno gledati ih kako se dalje razvijaju".

Unior Tools Team će i dalje u svojim redovima imati Jure Žabjek, 2015 Europski DH prvak, Žiga Pandur u DH timu i Tanja Žakelj će biti timski solo vozač na XC natjecanjima. Novi vozači za 2017 sezonu će biti objavljeni u siječnju.

#WorldOfUnior                                                           
Foto: Keith Valentine and Klemen Huma
r

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More