Kratke vijesti iz Pelotona

Mikel Landa se nada nastupu na Vuelta a espana usprkos slomljenom kralješku na San Sebastian klasiku.

Oporavak bi trebao trajati dva do tri tjedan a Španjolac se nada da će 25. kolovoza biti na startu Vuelte na kojoj cilja pobjedu.

Richie Porte je još jedan od oporavljenika koji se nada nastupu na utrci kroz Španjolsku. Australac već drugu godinu zaredom ima nesreću na devetoj etapi Tour de Francea nakon koje je morao napustiti utrku. Porte se nada kako će biti 100% motiviran za Vueltu a nakon toga ima 10 dana priprema za svjetsko prvenstvo u Innsbrucku.

Tejay Van Garderen će od sezone 2019 nastupati za američki tim EF Education First Drapac. Amerikanac je posljednjih 7 sezona nastupao za BMC Racing.

Rohan Dennis je drugi na listi koji napušta BMC Racing. Nakon 4 i pol sezone u BMC-u  Australac će potpisati dvogodišnji ugovor sa Bahrain Meridom.

Mark Cavendish će propustiti europsko prvenstvo u Glasgowu na savjet liječnika. Nakon iscrpljujuće i razočaravajuće sezone obilježene padovima Britanac će uzeti nekoliko dana kako bi se maksimalno oporavio za neke buduće utrke.

Ekipa CCC Sprandi Polkowice, koja je preuzela World Tour licencu od ekipe BMC Racing za sezonu 2019, je potvrdila da je ponudila ugovor ovogodišnjem pobjedniku Tour de Francea Geraintu Thomasu. Sportski direktor poljske momčadi Piotr Wadecki je rekao da očekuju odgovor od Velšanina te da će sve biti poznato tokom utrke kroz Poljsku.

Italijanski vozač Gianni Moscon (Team Sky) će morati odraditi pet tjedana suspenzije zbog incidenta na 15. etapi ovogodišnjeg Tour de Francea. UCI je kaznio Moscona izbacivanjem sa utrke jer je nakon završene etape pregledom snimke utvrđeno da je udario Francuza Elie Gesberta (Fortuneo-Samsic).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More