Landa debitira za Movistar na Mallorca Challenge

Mikel Landa upist će prvi nastup za momčad Movistara na četverodnevnoj utrci Mallorca Challenge ovoga tjedna, potvrdili su iz organizacijskog odbora.

Alejandro Valverde će također odvesti svoju prvu utrku nakon teške ozljede i loma noge na prvoj etapi Tour de France prošlog ljeta. Treći lider španjolske momčadi, Nairo Quintana prve će natjecateljske kilometre u novoj sezoni odraditi na Colombia Oro y Paz narednog mjeseca.

Landa se priključio Movistaru ove zime kao zvučno pojačanje nakon što je posljednje dvije sezone proveo u Team Sky. 28-godišnjak se pridružio momčadi s ciljem da dobije više šansi na liderskoj poziciji na Grand Tour utrkama. Međutim, kapetanske zadaće na Tour de France morat će podijeliti s Valverdeom i Quintanom, a slična situacija se očekuje i na Vuelta a Espana u drugom dijelu sezone.

Movistar je posljednji dio priprema proveo upravo na Mallorci te objavio popis vozača koji će nastupiti na utrci, a to su: Jose Joaquin Rojas, Daniele Bennati, Imanol Erviti i Andre Amador. Tu su također i mladi vozači Jorge Arcas i Hector Carretero, a listu zaključuje još jedno ovosezonsko pojačanje Jaime Roson.

Mallorca Challenge počinje 25. siječnja utrkom Trofeo Campos-Ses Salines koja je sprinterske konfiguracije. Budući da je ovo skup 4 utrke povezanih u mini ligu biciklisti ne moraju voziti sva 4 dana, tako da će Landa debi odraditi drugog dana na 140 kilometara dugoj brdovitoj stazi Trofeo Serra de Tramuntana. Treći dan također je namijenjen za brdaše, dok je četvrta utrka ponovno sprinterskog karaktera, Trofeo Playa de Palma-Palma.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More