Nibali otvara sezonu na Tour of Oman

Kapetan Bahrain-Merida momčadi Vincenzo Nibali započet će sezonu 2018 utrkom Tour of Oman narednog mjeseca, nakon što je zbog bolesti otkazao nastup na Vuelta a San Juan.

Nibali se u srijedu vraća natrag u Europu na nastavak priprema, a unatoč špekulacijama da će voziti Dubai Tour vodstvo njegove momčadi je objavilo da neće mijenjati raspored zbog propuštene utrke u Argentini.

Ajkula iz Mesine će tako svoj debitantski nastup u novoj godini imati na Tour of  Oman koji se održava u periodu od 13. – 18. veljače. Kalendar utrka još nije potpuno definiran budući da Talijan još nije donio odluku po pitanju nastupa na Tirreno-Adriatico i Paris-Nice. Također, izrazio je želju za nastupom na Liege-Bastogne-Liege i Tour of Flanders, a službena potvrda nastupa očekuje se u narednim tjednima.

„Pokušat ćemo dosegnuti optimalnu formu u utrkama koje slijede, ali nećemo mijenjati raspored. Moja naredna utrka je Tour of Oman,“ kazao je Nibali za La Gazzetta dello Sport.

Nibali je jedan od nekolicine vozača koji su u Argentini zadobili gastroenteritis (infekcija stomaka koja uzrokuje probavne tegobe), te nije imao izbora nego povući se s utrke uoči prve etape koja je vožena u nedjelju.

Ovakve stvare se nerijetko događaju u ovom sportu, jednostavno pokupite virus. U nedjelju sam počeo osjećati grčeve, mučninu i groznicu te sam odlučio odustati od nastupa. To se moglo dogoditi i kući jednako lako kao i ovdje.“

„Danas se osjećam puno bolje, počeo sam opet normalno jesti. Takvi virusi traju vrlo kratko, šteta što se to sve dogodilo uoči prve etape. Da se dogodilo malo ranije vjerojatno bih  bio spreman za start.“

Nibali je postavio Tour de France i Svjetsko prvenstvo u Innsbrucku kao glavne ciljeve u novoj sezoni te je naglasio kako neće voziti Giro d'Italia u svibnju. Nakon Toura ide na Vueltu gdje će umjesto ukupne pobjede cilj biti izgradnja što bolje forme za nadolazeće Svjetsko prvenstvo.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More