Landa mijenja Nibalija u Bahrain Meridi

Sticky Bottle
Sticky Bottle

Španjolac Mikel Landa vrlo vjerojatno će preuzeti mjesto lidera u ekipi Bahrain Merida od naredne sezone, dok će njihov sadašnji vođa Vincenzo Nibali od 2020. braniti boje momčadi Trek-Segafredo.

Prema izvorima portala Cyclingnews, Landa ima usmeni dogovor s Bahrain Meridom o dvogodišnjoj suradnji. Ekipa koju financira princ Bahraina bila je odlučna u namjeri da osigura perspektivnog Grand Tour vozača ukoliko propadnu pregovori oko novog ugovora s Talijanom. Prošlog mjeseca popularni Ajkula iz Messine je odbio dvogodišnji ugovor prema kojem bi imao ista primanja kao i prethodne dvije sezone.

Pored Lande, u ekipu Bahrain Meride bi trebao stići i Rod Ellingworth, trenutni menadžer u ekipi Sky. Nibali će međutim za sobom u Trek Segafredo povući brata Antonia, trenera Paola Slonga i liječnika Emilia Magnija.

Landin ugovor s Movistarom ističe na kraju sezone. Iako se uveliko povezivao s povratkom u Astanu, Španjolac se ipak odlučio za drugu sredinu. Ne sumnjamo kako će ovaj transfer uvelike protresti tržište GC vozača pred sezonu 2020.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More