Lejla Njemčević naš favorit na Andalucia Bike Race 2023.

Andalucia Bike Race 2023 ponovno je mjesto susreta najboljih XCM stručnjaka na svijetu. Hans Becking, Wout Alleman, Tiago Ferreira, Fabian Rabensteiner ili Sergio Mantecon, samo su neki od potvrđenih favorita koji su se danas postrojili na startnoj liniji u Jaenu.

Iz godine u godinu, Andalucía Bike Race by GARMIN okuplja najbolje bicikliste međunarodne XCM scene i njezino trinaesto izdanje neće biti iznimka.

Favorit za pobjedu u žennskoj kategoriji

Ženska utrka će biti veoma napeta sa BH biciklistkinjomm Lejlom Njemčević na startu, tu je i Litvanka Katazina Sosna i Njemica Irina Lutzelschwab, na papiru, svi su favoriti, ali ženska kategorija uvijek donosi velika iznenađenja. Ono što se dogodilo u prošlom izdanju, gdje su dominirale Ariane Luthi i Amy Wakefield, bez sumnje je bila iznimka, a ove godine sve govori da će se za konačnu pobjedu računati svaki detalj. Kao što smo već pisali, Lejla će zajedno u paru sa Njemicom Stefanie Dohrn danas nastupiti na prvoj etapi šestodnevne etapne utrke Andalucia Bike Race u Španjolskoj. Utrka se nalazi u UCI kalendaru i nosi oznaku SHC, odnosno klasom se nalazi ispod utrka Svjetskog kupa. Tandem Njemčević i Dohrn su prošle sezone zajedno nastupile na istoj utrci te u generlanom plasmanu zauzele treće mjesto. Na maraton svjetskoj ranking listi Stefanie Dohrn i Lejla Njemčević zauzimaju prvo i drugo mjesto.

Andalucia Bike Race
Stefanie Dohrn uz Lejlu starta kao jedan od glavnih favorita

Ono što sigurno znamo jeste da će se tim CANYON ALLEBIKE kojeg čine Lejla Njemčević i Stefanie Dohrn zasigurno boriti za prvo mjesto, a Švicarka Janinom Wust i Katalonka Meritxell Figueras, sigurno će se biti jaka konkurencija i dati sve od sebe da im pomute planove.

Morat ćemo vidjeti kako se nadopunjuju i novi par Cannondale Vas Arabay koji čine Estonka Greete Steinburg i Kolumbijka Monica Calderon. Obje već znaju što znači pobijediti i bit će spremne za pobjedničko postolje.

Favoriti u muškoj kategoriji

Kod muškaraca se ističe dvostruki Europski i Svjetski prvak Tiago Ferreira. Uz svog partnera, Cipranina Andreasa Miltadisa i njegov tim, DMT Blackjack, koji će se pokušati riješiti prošlogodišnje frustracije u kojoj ga je nekoliko nedaća udaljilo od borbe za naslov.

Andalucia Bike Race
Bivši Svjetski prvak Tiago Ferreira već zna kako je to osvojiti ABR

Još jedan izvanredan par činit će Belgijac Wout Alleman i aktualni europski prvak Fabian Rabensteiner iz Factory Wilier-Pirelli. Tandem koji se savršeno poznaje, koji je već jurio u prošlom izdanju ostvarivši tri etapne pobjede i koji će bez sumnje biti među favoritima za konačnu pobjedu.

Andalucia Bike Race
Belgijski prvak Wout Alleman

Iz BUFF ® – MEGAMO MTB TEAM-a, par koji čine Hans Becking i Jose Dias jedan je od najčvršćih i najučinkovitijih u svjetskoj panorami, pa nikoga ne bi iznenadilo da ih vidimo u borbi za pobjedu.

Tim SCOTT – CALA BANDIDA ići će sa Sergiom Manteconom, XCM Španjolskim prvakom, i Francescom Guerrom kao partnerom. S druge strane, domaći Jose Mari Sanchez i Pablo Guerrero žele biti proroci u svojoj zemlji.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More