Michal Paluta i Pawel Bernas u muškoj, te Janina Wust i Txell Figueras kod žena pobjednici 1.etape Andalucia Bike Race

Tim JBG2 Team koji čine Michal Paluta i Pawel Bernas iznenadio je u uvodnoj etapi Andalucía Bike Race by Garmin 2023 i odnio pobjedu u Torredelcampu. U ženskoj utrci Txell Figueras i Janina Wust iz BUFF-MEGAMO TEAM-a osvojile su svoju etapu i preuzele majicu vodeće. Lejla Njemčević i Stefanie Dohrn završile su utrku na drugom mjestu.

Biciklistička utrka Andalucía by GARMIN započela je svoje 13. izdanje dosad neviđenim startom iz Torredelcampa, Jaen. Inauguracijska etapa koja se poklopila s dugim vikendom za Dan Andaluzije i imala je veliki broj ljudi i na startu i na cilju.

Sa 48 kilometara i više od 1800 metara uspona, očekivalo se da će to biti težak dan u kojem su sudionici putovali beskrajnim stazama Sierra de Jamilena, Cerro de Santa Ana i padinama Jabalcuza.

Specialized

Kiša prethodnih dana, snježne padaline na višim nadmorskim visinama i niske jutarnje temperature, učinili su da je etapa imala vrlo tehnički komplicirane dijelove koji su rezultirali padovima i mehaničkim problemima kod nekoliko timova. Među pogođenima bio je i par koji su činili Poljak Michal Paluta i Pawel Bernas (JBG2 Team), obojica bivši profesionalci na cesti, koji su uspjeli riješiti kvar i stići prvi do cilja, te postati prvi vodeći u utrci.

Etapu smo krenuli bez sreće. U drugom kilometru morali smo stati zbog problema s biciklom i izgubili smo dvije minute. Prva polovica etape bila je jurnjava u kojoj smo davali sve odo sebe, a na vrhu posljednjeg uspona uspjeli smo napraviti značajan jaz.”

Andalucia Bike Race

Na drugom mjestu došli su Francesco Failli i Riccardo Chiarini (Taddei Factory Team) sa zaostatkom nešto više od 1 minute, koji su nakon vodstva kroz cijelu etapu imali mehanički problem u zadnjim kilometrima koji ih je lišio pobjede. Miguel Munoz i Roberto Bou (Cannondale Vas Arabay) završili su na postolju i postali prvi Španjolski par, rezultatom koji ih je ostavio euforičnim: “Ne možemo vjerovati. Prošli smo blatnu zonu puno bolje od ostalih vozača i zvršili smo kao treći“.

Andalucia Bike Race

U ženskoj utrci, Txell Figueras i Janina Wust (Buff-Megamo Team) koje su debitirale kao par u etapnoj utrci, a zahvaljujući dobrom razumijevanju i tempu postavljenom od prvih kilometara, omogućile su im solventno vodstvo. Iako mehanički problemi nisu izostali, na cilj su stigle s više od 2 minute prednosti ispred drugoplasiranih, Lejle Njemčević i Stefanie Dohrn (Canyon Allebike). Pobjedničko postolje zatvorile su Katazina Sosna i Irina Luetzelschwab (Team Torpado BULLS Swiss).

U debiju grada Torredelcampa kao mjesta održavanja etape Andalucia Bike Race by GARMIN, gradonačelnik grada Javier Chica bio je vrlo zadovoljan: “Imamo vrlo lijep i neobičan mali komad planine i Torredelcampo je već zaslužio početak i kraj”.

Andalucia Bike Race

Druga etapa krenut će od katedrale u Jaenu kako bismo se suočili s stazom dužine od 53 kilometra i oko 1500 metara uspona koja će nas odvesti do okruženja El Neverala, padine Jabalcuza i El Pincha.

Taj dan će se poklopiti s Danom Andaluzije, a svečanost će se slaviti s posebnom kategorijom koja će se boriti samo za tu etapu. Pozivamo sve građane Jaena da se pridruže svečanosti i zajedno proslave Dan Andaluzije, navijajući i proživljavajući događaj od početka i kraja. Pri dolasku u Olivo Arenu u Jaenu bit će gumenjaci i DJ-i koji će oživjeti zabavu kako zaslužuje.

ETAPA I UKUPNI POREDAK – ELITE MEN – Andalucia Bike Race by Garmin 2023

  1. Michal Paluta – Pawel Bernas – JBG2 TEAM – 02:27:47
  2. Francesco Failli – Riccardo Chiarini – TADDEI FACTORY TEAM – 02:28:57
  3. Miguel Muñoz – Roberto Bou CANNONDALE VAS ARABAY – 02:29:15

ETAPA I UKUPNI POREDAK – ELITE ŽENE – Andalucia Bike Race by Garmin 2023

  1. Txell Figueras – Janina Wüst BUFF-MEGAMO TIM – 02:59:57
  2. Lejla Njemcevic – Stefanie Dohrn CANYON ALLEBIKE – 03:02:09
  3. Katazina Sosna – Irina Luetzelschwab TEAM TORPADO BULLS SWISS – 03:02:52

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More