Lejla Tanović zauzima 79. mjesto na UCI rankingu

Nakon uvodnog dijela sezone i devet UCI utrka u samo dva mjeseca desetorostruka državna prvakinja i takmičarka SMF tima Lejla Tanović zauzima 79. mjesto u konkrenciji svih brdskih biciklistkinja svijeta. Ovo je najbolji plasman do sada za našu takmičarku u ovom periodu godine.


Najuspješnija bh. biciklistkinja za vikend je nastupila na dvije UCI C2 utrke koje su se održale u Banja Luci i Kozari. Na obje utrke Tanović je zauzela drugo mjesto dok je pobjedu odnijela Jovana Crnogorac iz Srbije ujedno učesnica Olimpijskih igara u Riju. Ovim plasmanima naša takmičarka osvojila je novih 40 UCI bodova za ranking listu kao i četvrtu medalju sa UCI utrka u ovoj sezoni.
 

 


"Veoma dobar vikend takmičenja je iza nas, Lejla je prikupula vrijednih 40 UCI bodova i pokazala dobru formu uprkos velikom broju utrka u posljednja dva mjeseca. Zadovoljni smo trenutnim 79. mjestom na UCI rankningu s obzirom da je ostao glavni dio sezone gdje će Lejla nastupiti na najbitnijim utrkama i zasigurno poboljšati svoj plasman na UCI rankingu. Sada slijedi mala pauza od takmičenja i priprema za naredne utrke”, rekao je selektor reprezantacije Amar Njemčević.
 


Naredna utrka za našu takmičarku je UCI C1 utrka u Mađarskoj koja se održava sredinom mjeseca.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More