Marianne Vos osmi put svjetska prvakinja u ciklokrosu

Marianne Vos osvojila je nevjerojatni osmi naslov svjetske prvakinje u ciklokrosu nakon teške borbe protiv sunarodnjakinje Lucinde Brand, koja je poklekla u završnom sprintu.

Ovo je stvarno nevjerojatno. Ne prisjećate se često svoje karijere kada se bliži Svjetsko prvenstvo. Stvarno ne mogu vjerovati”, rekla je Vos nakon svoje pobjede.

34-godišnjakinja je znala da neće moći pobjeći od Brand, pa je umjesto toga strpljivo čekala sprint, gdje je na kraju nadmašila svoju suparnicu.

Bilo je stvarno jako teško. Lucindu je teško pobijediti i znala sam to. Ona je vršila pritisak tijekom utrke, a ja sam pokušavala. Međutim, bilo je teško pobjeći. Stoga sam morala ostati mirna i napraviti prave stvari u posljednjem krugu i usredotočiti se na sprint.”

Brand je bila dominantna ove sezone, prije Svjetskog prvenstva nije uspjela pobijediti samo u 3 od 14 utrka od 27. studenog, a sve tri mrlje na inače savršenom rekordu došle su od strane Vos.

Prije Svjetskog prvenstva, Vos je pobijedila u dvije prethodne utrke između ovog para, nizozemskom nacionalnom prvenstvu i UCI Svjetskom kupu u Hoogerheideu.

Njezini svjetski naslovi u ciklokrosu sada se protežu 16 godina, počevši od 2006. prije šestogodišnjeg pobjedničkog razdoblja od 2009. do 2014., a njezinih osam duginih dresova u ciklokrosu prate njezina tri naslova svjetske prvakinje na cesti.

"Nije se puno promijenilo", rekla je Vos o pristupu koji je koristila tijekom godina kako bi nastavila pobjeđivati ​​u najvećim utrkama. "Upravo sam nastavila istim stopama i pokušavam raditi prave stvari. Dobivam i veliku podršku od svoje obitelji i tima. Zaista sam jako zahvalna što sam sada ovdje i što sam opet svjetska prvakinja.”

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More