Matthew Holmes pobjednik 6.etape TDU, Richie Porte ukupni pobjednik utrke

Richie Porte zapečatio je svoju drugu ukupnu pobjedu na Tour Down Under s blistavim napadom na usponu "Hillunga Hill" kako bi uhvatio grupu i prešao ciljnu liniju ispred svih svojih suparnika u generalnom plasmanu.

Nitko nije mogao ostati na kotaču uz vozača iz  Tasmanije dok je na usponu skočio iz sjedala, i odjurio natrag do glavne grupe. Britanac Matthew Holmes (Lotto-Soudal ) je već ranije bio dio glavne grupe, ostao je na kotaču Porte-a dok je jurio prema cilju, a zatim je u posljednjim metrima dokazao da ima jače noge suprostavivši se Segafredo-vom sprinteru. Ipak, Porte nijednom do sada nije pobijeđen na brdu Willunga od 2014. godine, a Holmesova pobjeda na njegovoj prvoj WorldTour utrci je izjava o ozbiljnosti ovog vozača.

 


Daryl Impey nije uspio obraniti svoje poziciju u generalnom plasmanu, kada je ostao bez snage na završnom usponu, dok su Diego Ulissi (UAE Team Emirates) i Simon Geschke (CCC) završili sedam sekundi iza Portea i zauzeli drugo i treće mjesto na postolju.

Rohan Dennis završio je četvrti u svojoj debitantskoj utrci za Ineos, dok je Daryl Impey završio na šestom mjestu, 30 sekundi ispod Porte-a.

Slovenci, Luka Pribernik (Bahrain-Merida) završio je na 42.mjestu, dok je njegov timski kolega Domen Novak zauzeo 104.mjesto u ukupnom plasmanu.


KOMPLETNI REZULTATI

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More