Roelandtsu etapa, Valverdeu ukupna pobjeda na Volta a la Comunitat Valenciana

Jurgen Roelandts (BMC Racing) stigao je do pobjede na posljednjoj etapi utrke Volta a la Comunitat Valenciana. Belgijanac je bio najjači u sprint završnici te iza sebe ostavio pobjednika prve etape Dannya van Poppela (Lotto NL-Jumbo).

Roelandts je dobrim ulascima u zavoje u posljednjem kilometru stvorio sebi odličnu poziciju, dok je Oliver Naesen (Ag2r La Mondiale) doživio pad. Van Poppel je iz drugog plana stigao na Roelandtsov točak no, Belgijanac je izdržao napad i zasluženo stigao do pobjede.

Po pitanju pobjede u generalnom poretku nije bilo nikakvih dvojbi, Alejandro Valverde (Movistar) sigurno je odvezao etapu i sačuvao prednost u odnosu na Luisa Leona Sancheza i Jakoba Fuglsanga (Astana). Ukupna pobjeda i dva etapna trijumfa zaključila su odličan tjedan za Valverdea kojem je ovo prva utrka nakon teške ozljede. Naime 37-godišnjak je u srpnju doživio lom noge na Tour de Franceu, ali se izvanredno oporavio i pokazao zavidnu formu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More