Mediterranean Epic 2024. – na startu najbolji biciklisti na svijetu

Još jednom, Mediterranean Epic će i ove godine biti Svjetski uzor među etapnim utrkama. Najbolje Svjetske ekipe natjecat će se na spektakularnim stazama pokrajine Castellon.

Pregledavanje klasifikacija svih izdanja Mediterranean Epica znači pregled imena najboljih XCM biciklista na svijetu. Iz godine u godinu utrka je podizala svoju razinu dok nije postala, u nekoliko svojih izdanja, postala XCM utrka s najboljim popisom sudionika na planeti. I u 2024. njen će popis najboljih vozača i dalje rasti.

Branitelj naslova će se vratiti. Georg Egger i Lukas Baum, članovi Speed ​​Company Racing, jamstvo su spektakla. Imati ih na startu znači da će tempo biti intenzivan i neće biti mjesta za opuštanje. Obojica su najagresivniji vozači na XCM sceni.

Unatoč tome, neće im nedostajati protivnika spremnih da im otežaju stvari. Canyon Northwave predstavlja se kao ekipa koja će konkurirati za prijestolje Speed ​​Company Racinga. Bivši svjetski prvak Andreas Seewald predvodi ekipu koja zna što znači osvajati etape i osvajati generalni plasman. Njegov timski kolega Martin Stosek također je na listi favorita iz vlastitih zasluga.

Još jedna ekipa koja je savršeno upoznata s utrkom i koja će se isticati je Buff Megamo. Ekipa, svake godine sve internacionalnija, pristupit će Mediterranean Epicu s novim dodacima svojem timu, ali s istim pobjedničkim mentalitetom koji su uvijek pokazivali na utrci.

Njemačka ekipa Singer također dolazi na Mediterranean Epic s očekivanjima da će sve aspirirati. Dva njezina člana među najboljim su XCM biciklistima na planeti. I Martin Frey i Simon Stiebjahn su mogući pobjednici utrke što zapravo nikoga ne bi iznenadilo. Obojica imaju iskustva u natjecanjima i kvalitete da to postignu.

Ako će u međunarodnom dijelu biti najbolje Svjetske ekipe, u nacionalnom dijelu neće biti ništa manje. Scott Cala Bandida dolazi sa svojim dva Španjolska prvaka u timu. Sergio Mantecon i Natalia Fischer nosit će Španjolski šampionski dres. Cijeli tim istraživao je teren kako bi stigao na ovu manifestaciju s najboljom mogućom pripremom.

Obnovljeni tim Klimatiza Toteemi Cabberty imat će misiju pokazati da imaju sve potrebno da budu novi nacionalni referent nakon potpunog obnavljanja svog tima. Roberto Bou, Miguel Munoz, Luis Suarez i Luis Martinez tražit će sjaj u utrci gdje će moći saznati kakav je njihov stvarni nivo u usporedbi s najboljima na svijetu.

Cannondale VAS Arabay upotpunjava popis nacionalnih ekipa vrhunskog ranga i sve upućuje na to da će posebno biti protagonist u ženskoj kategoriji, gdje ima snažan roster bicikistkinja. Bez daljnjega, Kolumbijskoj Monici Calderon uspjelo je doći do završnog postolja 2023. godine.

Mediterranean Epic je pravi MTB test, ali privlači i vrhunske sportaše iz drugih sportova. U prošlosti smo vidjeli toliko zvučnih imena kao što su Carlos Checa, Aleix Espargaro ili Ivan Rana, a 2024. godine triatlonka Saleta Castro odlučila se suočiti s ovim MTB izazovom.

Mediterranean Epic 2024. održat će se od 8. do 11. veljače. I ove godine će imati najvišu UCI kategoriju, budući da je HC. Sve etape možete pratiti uživo zahvaljujući jednom od najboljih prijenosa koji postoje u svijetu utrka na etape.

Prijave su otvorene do 31. siječnja, a postoji mogućnost sudjelovanja u formatu Vikend, natjecanja u dvije etape vikenda.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More