Mitas 4 Islands: Najbolji brdski biciklisti 71 km svladali za tri sata

Šesto natjecatelja na Krku se uključilo u utrku u brdskom biciklizmu Mitas 4 Islands. U muškoj kategoriji najuspješniji je bio Kross Racing Team, a u ženskoj Swissgirls. Utrka ima veliku važnost za krčki turizam


Baška, 11. travnja 2018. – Šesto natjecatelja iz tridesetak zemalja sudjelovalo je u prvoj etapi utrke brdskog biciklizma Mitas 4 Islands. Uzbudljiva staza duga sedamdeset i jedan kilometar obuhvatila je kako zahtjevne uspone, tako i brze ravne dionice što je od natjecatelja tražilo snagu, brzinu, ali i vrsne tehničke vještine.
 


U muškoj kategoriji pobijedio je Kross Racing Team koji čine Poljak Bartlomiej Wawak i Švicarac Fabian Giger. Oni su stazu prešli za 3 sata i 45 sekundi.

U ženskoj su kategoriji najuspješnije bile Švicarke Cornelia Hug i Esther Süss čiji se tim zove Swissgirls.
 


Hrvati su trijumfirali u kategoriji Masters. Pobjednički tim Husqvarna MTB čine Ivica Mesarić i Pavao Roset.

Ove se godine utrka prvi put boduje po međunarodnom sustavu bodovanja u brdskom biciklizmu – UCI, a uz etapne pobjednike proglašavaju se i ukupni pobjednici utrke.
 

 


„Kako uz sportaše u utrci sudjeluju i rekreativci, velika je čast uopće uspjeti završiti utrku. Ljudi su to koji ponosno ističu titulu „finisher“ i ne opterećuju se vremenom koje im je potrebno za prolazak staze. Velika je stvar u četiri dana preći dvjesto sedamdeset kilometara staze i ostvariti preko pet tisuća metara visinskog uspona“, kazao je Tomislav Zobec, direktor utrke Mitas 4.
 


Ivana Kovačić, direktorica Turističke zajednice općine Baška, istaknula je kako su upravo kvarnerski otoci savršeno mjesto za turiste koji žele istraživati vlastite granice.

„Turističku predsezonu na otoku Krku produljujemo raznovrsnim događajima za zaljubljenike u aktivnosti na otvorenom. Zahvaljujući utrci Mitas 4 Islands na ulicama Baške ovih se dana čuju razni svjetski jezici. Tu su gosti iz Danske, Belgije, Njemačke, Češke, čak i Južnoafričke Republike. Svi ističu jedinstvenu prirodnu scenografiju utrke. Dive se veličanstvenom pogledu na more. Biciklisti su izvrsni gosti među ostalim i zato jer se na lokaciju koja im se svidi, rado vraćaju“, kazala je Ivana Kovačić.
 


Utrku Mitas 4 Islands biciklisti voze u timu od dva vozača, a nakon Krka slijede etape na Rabu, Cresu i Lošinju.

Start u Loparu na Rabu je u četvrtak u 11, u luci Merag na Cresu u petak u 10.30, a u središtu Malog Lošinja u subotu u 11 sati.
 


Dio natjecatelja u Hrvatsku je stigao s cijelim timovima – od fizioterapeuta do snimatelja, a rekreativci su došli u društvu članova obitelji i prijatelja. Zahvaljujući tome povećava se broj noćenja na kvarnerskim otocima, a koristi od ove vrste turizma imaju i pružatelji izvanpansionskih usluga te prijevoznici. Prijevoz sudionika utrke između otoka organiziran je brodovima i trajektom Jadrolinije.

Press: Prorsus komunikacije 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More