Mitas 4 Islands: Uspješno odvožen Cres

Servisni tim radio je cijelu noć kako bi uoči creske etape utrke Mitas 4 Islands popravio 200 bicikala. Brdskim biciklistima pomaže Marko Petrić, zvijezda serije Čista ljubav

Osor, 13. travnja 2018. – Nesretni petak trinaesti puko je praznovjerje. Potvrdili su to brdski biciklisti utrke Mitas 4 Islands nakon uspješno odvožene treće etape, one na Cresu. Utrka je krenula s trajekta u luci Merag, a završila u Osoru. Većina biciklista bez većih je problema svladala 65 kilometara staza kojima rijetko kroči ljudska noga, a još rjeđe kotač. Riječ je o stazama koje koriste samo lokalni poljoprivrednici za prilaz maslinicima i pašnjacima za stada ovaca.
 


U cilj su zajedno stigla čak tri tima. Najbrži je bio Kross Racing Team koji čine Poljak Bartlomiej Wawak i Švicarac Fabian Giger. Njihovo je završno vrijeme bilo 2 sata, 50 minuta i 40 sekundi. Još dva tima kroz ciljna su vrata prošla unutar iduće dvije sekunde što znači da će iduća, finalna etapa utrke koja će se voziti na Lošinju, biti neizvjesna do samoga kraja.
 


U ženskoj su kategoriji stvari jednostavnije. Pobjednice i treće etape su Švicarke Cornelia Hug i Esther Süss. Njihov se tim zove Swissgirls.
 


U kategoriji Masters na Cresu su slavili Nijemci Max Friedrich i Thorsten Keller čiji tim nosi ime MaXalami.
 


„Današnju etapu svima je bio užitak voziti. Biciklisti koji skupljaju bodove, hvatali su što bolje prolazno vrijeme, a rekreativci su uživali u suncu i pogledu na more. Slika je bila posve drugačija od one jučerašnje. Naime, nakon kišne etape na Rabu servis je na popravak zaprimio čak dvjesto bicikala. Kako bi sve bilo spremno za današnju utrku, cijeli je servisni tim bio budan cijelu noć. Zamijenjeno je čak četiristo kočionih pločica što je više nego na svim utrkama Mitas 4 Islands u protekle tri godine. Zbog toga smo na utrku sinoć povukli kočnice iz svih trgovina u zemlji“, kazao je Tomislav Zobec, direktor utrke Mitas 4 Islands.
 


Sanja Živanović, direktorica Turističke zajednice grada Cresa, predala je nagrade pobjednicima etape te ih pozvala da idući put otok upoznaju vozeći se trasom malo sporije. Naime, otočka divljina ima jedinstvene vidike.

„Creska je priroda posebna. Ovdje se može vidjeti tisuću petsto biljnih vrsta, više nego što ih ima cijela Velika Britanija. Čak tristo pedeset vrsta je ljekovito. Naš otok cikloturistima nudi mnogo toga – od netaknute prirode do gastronomije slavne po creskoj janjetini“, kazala je Sanja Živanović.
 

 


Utrku Mitas 4 Islands iz volonterske je perspektive upoznao Marko Petrić, glumac zagrebačke Gavelle kojeg je šira javnost upoznala zahvaljujući ulozi u seriji Čista ljubav.
 


„Volim stjecati nova iskustva, pa kad mi je prijatelj Danijel Handjal rekao da okuplja volontere za utrku, nisam dvojio oko prijave. Gotovo da nema posla na utrci na kojem nisam bio angažiran – od koordiniranja natjecatelja preko utovara i istovara stvari do ispomoći u pripremi hrane. Po proljetnom suncu bila je pjesma raditi za razliku od dana kad sam pokisnuo od glave do pete. Organizatori su kičma događaja, ali tek iz ove perspektive vidim koliko volonteri mogu nečemu doprinijeti svojim radom. I to bih preporučio svim mladima“, kazao je Marko Petrić te otkrio kako i sam ima iskustva s biciklizmom. Nakon što mu je ukraden brdski bicikl, kupio je cestovni kojim je uz gradske prešao i nekoliko međugradskih dionica. Najduža je bila od Zagreba do Splita. Po povratku s kvarnerskih otoka veseli se proljeću na biciklu. Na dio proba za predstavu Pijani u Gavelli planira stizati na dva kotača.
 


Sutra (u subotu) neće biti samo volonter. Koliko će mu obveze dopuštati, pridružit će se navijačima. U središtu Malog Lošinja utrka počinje u 11 sati. U 17.15 sati u Sunčanoj uvali bit će svečano proglašenje pobjednika cijele utrke.

Rezultate sa druge epate Mitas 4 Islands možete pogledati OVDJE.

Uupni poredak možete pogledati OVDJE.

Press: Prorsus komunikacije

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More