Na Tour de France samo cijepljeni biciklisti?

Image credit: Bettini Photo

Francuska je uvela mandatorna cjepiva za sve profesionalne sportaše što znači da će svi sportaši koji će se natjecati u Francuskoj morati biti cijepljeni.

Francuska ministrica sporta Roxana Mărăcineanu objavila je sinoć da će nakon uvođenja novog zakona gledateljima i sportašima – bilo Francuzima ili onima iz inozemstva – biti potrebna propusnica koja potvrđuje da je osoba cijepljena.

Međutim, postoji određena razina nesigurnosti o tome kako će to zapravo utjecati na biciklizam, budući da se zakon posebno oslanja na javne zgrade, koje – osim staze – ne bi uključivale biciklističke utrke, tako da bi se to moglo zaobići za jednodnevne utrke poput nadolazećeg GP La Marseillaise ili Paris-Roubaix.

Međutim, s obzirom na činjenicu da je vozačima potrebno mnoštvo hotela za etapne utrke, jasno je da će to uzrokovati barem neke probleme pelotonu počevši od Paris-Nice, a zatim i muški i ženski Tour de France.

Također se može dogoditi da zakon ide šire od samo javnih zgrada jer je novinska agencija AFP jednostavno izvijestila da se svi sportaši koji žele natjecati u Francuskoj moraju cijepiti.

Bilo je glasina o tome da su neki vozači još uvijek necijepljeni – ne uključujući UAE Team Emirates koji se javno cijepio u siječnju 2021. – pa bi timovi mogli biti prisiljeni promijeniti svoje planove ili će morati obaviti napete razgovore sa svojim vozačima koji su protivnici cijepljenja protiv Covida.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More