NAJAVA: XCO Žedno – V.kolo XCZLD

U nedjelju, 24. studenog, u Žednom, Trogir se održava druga XCO utrka Žedno-Trogir, u sklopu 5. kola XC Zimske lige Dalmacije!

Nakon prošlogodišnje utrke koja se u kombinaciji sa lošim vremenom pokazala malo prezahtjevnom, ove godine je domaćin, BK Kairos, pripremio novu stazu, malo jednostavniju, ali i dalje prepunu prelijepih singlova i makadamskih puteva.
 


Start ovogodišnje utrke je kao i lani u Žednom kraj crkve, dužina samog kruga je cca. 4,8 km, sa cca. 120 m uspona po krugu, te je broj krugova određen u skladu sa kategorijama.
 

 


Nakon starta staza se lagano penje asfaltnim usponom u trajanju od otprilike 450 m, nakon kojega skrećemo desno na makadam, koji je u dužini od 150 m na tom mjestu dvosmjeran, što će biti odvojeno, tako da neće biti zabune. Nakon tih 150 m makadama skrećemo oštro desno na singl „Terca" koji je jako dinamičan sa konstantnim spustom uz nekoliko dinamičnih kratkih uspona, ne pretjerano tehnički zahtjevan, ali svakako treba biti oprezan. Prolaskom 1.2 km zabavnog singla izlazimo opet oštro lijevo na široki makadam, koji nas penje nazad put ceste, gdje se u zadnjih 150 m makadama promet odvija u oba smjera, što je označeno i ograđeno i na samoj stazi, ali sa dovoljno mjesta za zaobilaženje i pretjecanje sporijih biciklista. Nakon toga prelazimo cestu i nastavljamo makadamom te nakon 400 m ulazimo oštro (polukružno) lijevo na  kameni singl, blagi spust dužine 700 m do cilja tj, kraja kruga.
 

 


Facebook event –  https://www.facebook.com/events/564711034354117/
Prijavehttps://www.stoperica.live/races/143
Raspishttp://www.xczld.info/novosti/xco-zedno-5-kolo-xczld-2019-20/

Fotografije: Ivan Dujić (arhiva 2018) 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More