Namjerava istrčati čitavu rutu Tour de France

Trkač Peter Thompson namjerava istrčati cijelu rutu ovogodišnjeg Tour de Francea.

Ako niste znali voziti 3.329 km koliko iznosi ruta Tour de Francea je iznimno težak zadatak. Čini se kako će još teži zadatak imati trkač maratona Peter Thompson, koji namjerava upravo svih 3.329 km istrčati.

Sve to namjerava učiniti prije nego peloton stigne do posljednje etape. Naime Thompson kreće od Noirmoutier-en-l'Île 19. svibnja, sedam tjedana prije, gdje će svaki dan pokušati istrčati 48 km, kako bi stigao do Champs- Elysées prije svih vozača.

To znači da će se Thompson suočiti s 70 dana na cesti, što uključuje ukupan uspon planinskim prolazima Alpa, i Pirineja od impresivnih 28.000 metara.

Thompson nije početnik kada se radi o ovakvim izvedbama ultra-maratona. U 2017 godini poznat je njegov podvig gdje je istrčao 44 maratona u 44 dana u 44 zemlje. Tada je za dobrotvornu organizaciju mentalno zdravlje, prikupio 21.000 EUR.

Thompson će i ovaj put pokušati pomoći ovoj organizaciji prikupljajući novčana sredstva.

"Imam mnogo prijatelja, obitelji i bivših partnera koji se još uvijek bore s ozbiljnim teškoćama mentalnog zdravlja", „Takvim ljudima se divim, i učinit ću sve što je u mojoj moći da im pomognem“. Napisao je Thompson na svojoj web stranici.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More