Održano 8.kolo XCZLD u Pakoštanima

Članak ćemo započeti citirajući objavu Denisa Peroša: "ZLD ide dalje… ovaj puta ni kiša nije spriječila preko 100 takmičara da odvoze zanimljivu stazu u Dragama kod Pakoštana".

Osim MTB Timing online rezultata XCZLD, Facebook profili Denisa Peroša i Milana Balabana su najposjećenije stranice u danima kada se voze utrke. Ekipa ni ovaj put nije razočarala, tu su odlične fotografije koje prezentiraju utrku, kompletne rezultate sa 8.kola u Pakoštanima možete vidjeti OVDJE, a mi Vam donosimo kratki osvrt.
 


Danas je BBK "Pakoštane" iz Pakoštana uspješno organizirao 8.kolo XC zimske lige Dalmacije, na kojem je nastupilo stotinjak vozača iz Hrvatske, te susjedne Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Nakon maratona koji su popularni na ZLD, došao je trenutak za XCO poslasticu koja će uz morski ambijent i kišu koja je natopila stazu zasigurno će svima ostati u sjećanju. Staza utrke na kojoj su vozači iskušavali snage iznosila je 22,8km u ukupnoj dužini za muškarce, dok su kategorije Žene i U16 vozile 11.4km. Kiša koja je padala učinila je stazu izazovnijom, a nije ni nedostalao padova i blatnjave zabave. 

Organizatori nam kazuju kako su stazu slagali vođeni dugogodišnjim iskustvom, nakon njihovih dosadašnjih staza u Vrani i oko Vranskog jezera, “Kamenu “ su licencirali da bude ono što je staza u Monte Carlu za Formulu 1, trkalište na kojoj će se voditi uzbudljive napete utrke ali i mjesto u kojem će moći uživati gledatelji kojima su utrku doveli u dvorište.” Broj jučerašnjih sudionika sigurno je pokazatelj da će “Kamena” to i biti. Odlična staza za još bolju utrku!
 


No, vjerujemo mnogi od nas su danas čekali okršaj između crnogorskih vozača Gorana Cerovića (Pljevlja XC Team) i Stefana Bajčete (Pljevlja XC Team), te Ivana Širića (BK Mostar) koji dolazi iz Bosne i Hercegovine. Ivan je do utrke u Metkovićima slovio za najjačeg vozača XCZLD, kada su mu je Cerović i Bajčeta na 7.kolu uzeli pobjedu. Naime, borba u Metkovićima je bila neizvjesna do posljednjeg kilometra, kada je Ivan imao defekt na biciklu, te izgubio plasman i završio na 2.mjestu u svojoj kategoriji iza Bajčete, a Cerović je obranio svoju prošlogodišnju pobjedu u Metkovićima, te ujedno napravio i najbolje vrijeme na XCM "Stipe Čamber".

Startom u 12 sati 101 natjecatelj u sedam kategorija  krenuo je preko plaže kampa “Oaza mira” u lov na trofej. Prvi krug je premoćno odvozio Kristijan Budumir (BK Fortica) i na opće razočarenje otpao nakon pada u kojem nasreću nije ozbiljnije stradao. Nakon toga je trojac iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore imao otvoren put prema pobjedi. Diktirali su tempo u preostalim krugovima, te mokri i potpuno blatnjavi nakon sat vremena ušli u cilj. U Pakoštanima Ivan je završio svoju utrku ispred crnogorskih vozača i postavio najbolje vrijeme na današnjem 8.kolu XCZLD, te ponovo uzeo status najbržeg vozača. Do kraja lige su ostala još tri kola, a vjerujemo da ćemo ove mlade vozače još gledati na stazi. No, ono što uz ova tri mlada vozača može dodatno zagrijati atmosveru na narednim utrkama je povratak mladog Roka Fržopa iz Vodica, koji ne krije odličnu formu i vjerujemo da bi okršaj ova četeri vozača digao atmosveru do granice ključanja.
 


Sljedeće, 9.kolo XCZLD zakazano je za 04.03.2018. a održati će se u organizaciji BK "Kamešnica", nakon toga nas očekuje 10.kolo koje je zakazano na datum 18.03.2018. u organizaciji BK Vlaji – Sinj, te posljednje 11.kolo XCZLD na datum 25.03.2018. u organizaciji BK Adrion Oros, kada će biti održano i proglašenje ukupnih pobjednika zimske lige Dalmacije za 2017/18. godinu.

 

REZULTATI PO KATEGORIJAMA 

Kategorija Žene 

1. Karmen Škiljić (BBK Pakoštane), 2. Maja Ena Ljuba (BK Faust Vrančić), 3. Tanja Barišić (BBK Orlov krug)

Kategorija U16 

1.  Ivan Okmažić (BK Makarska) 2. Luka Okmažić (BK Makarska) 3. Bruno Paškalin (BK Fortica)

Kategorija 16-20 

1. Ivan Širić (BK Mostar) 2. Stefan Bajčeta (Pljevlja XC Team) 3. Ljuban Gudelj (BK Livno)

Kategorija 20-30 

1. Goran Cerović (Pljevlja XC Team) 2. Josip Toljan (BBK Orlov krug) 3. Ivan Radaković (BK Faust Vrančić)

Kategorija 30-40 

1. Tomislav Barešić (BBK Orlov krug) 2. Ivan Brčić )BK Kamešnica) 3. Dženis Čanjevac (BBK Orlov krug)

Kategorija 40-50 

1. Jorgen Huybrechts (BK Kairos) 2. Ivan Bašić (BK Kamešnica) 3. Joško Fržop (BBK Orlov krug) 

Kategorija 50+ 

1. Zoran Perić (BK Kairos) 2. Nenad Okmažić (BK Makarska) 3. Dragan Peručić (BK Konavle) 

 

Kompletne rezultate sa 9.kola XCZLD možete pogledati OVDJE

Fotografije možete pogledati na Facebook profilu Denis Peroš (Link)
 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More