Ni korona nije zaustavila bicikliste: U Rapcu održan međunarodni Helter Skelter MTB Maraton

Tijekom vikenda je u Rapcu, uz stroge epidemiološke mjere u skladu s još uvijek aktivnom pandemijom virusa COVID-19, uspješno održano treće izdanje međunaradnog Helter Skelter MTB Maratona.

Iako je utrka zbog pandemijske situacije i ograničenja bila nešto manjeg obujma, u subotu 8. svibnja su na Helter Skelter MTB Maratonu – prvoj ovosezonskoj utrci Husqvarna Adria Bike Seriesa, sudjelovali biciklisti iz 10 zemalja, među kojima i neka zvučna imena međunarodnog brdskog biciklizma.
 


Helter Skelter je zahvaljujući vrhunskim stazama još jednom opravdao status jedne od najatraktivnijih MTB utrka u regiji. Pažljivo trasirane rute ne ostavljaju bez daha samo svojom fizičkom i tehničkom zahtjevnošću, već i prirodnim ljepotama i vidicima koji ovu destinaciju svakako čine jedinstvenom, pa ne iznenađuje što Rabac i Labinština svake godine privlače sve veći broj obožavatelja brdskog biciklizma.
 


Čak i u ovim pandemijskim vremenima Helter Skelter je bio utrka koju ljubitelji MTB ne žele propustiti pa su hoteli u Rapcu bili popunjeni, što je svakako dobar znak na početku još jedne neizvjesne turističke sezone. Prizori s utrke naveliko doprinose turističkoj promociji Hrvatske, ne samo među profesionalnim biciklistima već i među rekreativcima, pa je Rabac već neko vrijeme na glasu kao destinacija za vrhunski biciklistički doživljaj. A dobar glas daleko se čuje.
 

 


Sljedeća utrka Husqvarna Adria Bike Seriesa održat će se 12. lipnja na Rabu, a uz Rab Island Hero svijet će ponovno obići fotografije bicikliranja na nekima od najljepših MTB lokacija u Hrvatskoj.

Pobjednici Helter Skelter 2021. MTB Maratona u Rapcu po kategorijama:

Muškarci – duga staza

 1. Gregor Dimic (SI)
 2. Matej Lovše (SI)
 3. Đani Simčić (HR)

Muškarci Masters – duga staza

 1. Christoph Soukup (AT)
 2. Mitja Tancik (SI)
 3. Marko Fržop (HR)

Muškarci Grand Masters – duga staza

 1. Peter Vesel (SI)
 2. Relvis Glavić (HR)
 3. Aleš Boben (SI)

Žene – duga staza

 1. Angelika Tazreiter (AT)
 2. Paula Vrdoljak (HR)
 3. Mirna Majstorović (HR)

Muškarci – kratka staza

 1. Matej Skuzin (HR)
 2. Ivan Peruško (HR)
 3. Luka Horvat (HR)

Muškarci Masters – kratka staza

 1. Erik Vliegen (CH)
 2. Davor Ružić (HR)
 3. Ivan Tečić (HR)

Muškarci Grand Masters – kratka staza

 1. Iztok Kuret (SI)
 2. Boris Basta (HR)
 3. Dario Radmanović (HR)

Žene – kratka staza

 1. Karmen Škiljić (HR)
 2. Anna Lužná (CZ)
 3. Maja Bonačić (HR)

E-bike

 1. Marko Švenda (HR)
 2. Mladen Marković (HR)
 3. Goran Protega (HR)

Cjeloviti rezultati utrke dostupni su na LINKU.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More