Vingegaard posumnjao na preciznost mjerača snage na kronometru

Photo by: Sirotti

Na individualnom kronometru u utorak, Jonas Vingegaard, branitelj naslova, pružio je izvanrednu predstavu, nadjačavši svog suparnika Tadeja Pogačara. Ova mu je pobjeda ne samo omogućila značajnu vremensku prednost, već i ogromno povećanje samopouzdanja u njegovoj borbi za obranu naslova na Tour de Franceu.

Tijekom 16. etape, danski vozač završio je stazu u izvanrednom vremenu od 32 minute i 36 sekundi. Vozač Jumbo-Visme pobijedio je pobjednika Toura 2020. i 2021., Pogačara, za impresivnih 1 minutu i 38 sekundi. Kao rezultat toga, Vingegaard je povećao svoje ukupno vodstvo na 1 minutu i 48 sekundi.

“Još nisam vidio brojke, ali bilo je vrlo brzo i zasigurno Jonasov najbolji kronometar ikad, ali znali smo za što je sposoban”, rekao je sportski direktor Jumbo-Visma Grischa Niermann novinarima nakon utrke.

Čak je i sam Vingegaard bio iznenađen svojom nevjerojatnom vožnjom.

“Mislim da je to bio jedan od mojih najboljih dana na biciklu ikada. Mislim, u jednom sam trenutku počeo misliti da mi je mjerač snage pokvaren s obzirom kakve sam brojke izabcivao. Mislim da se danas sav naporan rad isplatio,” rekao je 26-godišnjak.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More