Nino Schurter: Stvaranje povijesti (video)

Photo by: Dan Hearn

Nino Schurter je ime koje se povezuje s veličinom brdskog biciklizma. Ovaj Švicarski biciklist nije samo ostavio neizbrisiv trag u sportu, već je i redefinirao što znači biti prava legenda brdskog biciklizma.

Schurterova avantura počela je u Švicarskim brežuljcima, gdje mu je ljubav prema biciklizmu usađena u djetinjstvu. Ono što je započelo kao djetinji entuzijazam uskoro se pretvorilo u strast prema brdskom biciklizmu koja ga je potpuno obuzela.

Karakteristično za Schurterovu karijeru je njegovo neumorno teženje savršenstvu. S rekordnim brojem pobjeda na Svjetskom kupu, naslova Svjetskog prvaka i Olimpijskih zlatnih medalja, konstantno je pomicao granice mogućeg na brdskom biciklu. Njegova neusporediva vještina, izdržljivost i neumoljiva odlučnost učinili su ga jednim od najdominantnijih sportaša u povijesti sporta.

Nakon višegodišnjih pobjeda, Nino Schurter napokon je prestigao Juliena Absalona i postao rekorder po broju pobjeda na Svjetskom kupu u XCO disciplini brdskog biciklizma među elitnim muškim biciklistima ove sezone. U svojstvenom stilu, kao iz neke knjige priča, ovaj senzacionalni biciklist ostvario je svoju rekordnu pobjedu na Svjetskom kupu kod kuće, u Lenzerheideu; Švicarska.

Kako se sezona 2023. bliži kraju, UCI World Series prisjeća se ovog povijesnog trenutka.

Video: Pisanje Povijesti sa Nino Schurter

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More