Nova cestovna zvijezda je rođena !?

Mathieu van der Poelu (Corendon-Circus) nije strano biti uspješan u biciklizmu. Međutim do danas veliku reputaciju je gradio većinom na cyclo-cross utrkama gdje je jedna od najvećih zvijezda.

Danas je 24-godišnji Nizozemac pokazao strašan potencijal u cestovnom biciklizmu pobjedom na Dwars Door Vlaanderen klasiku u Belgiji. Iako se po prvi puta utrkivao na sjeveru Belgije bio je spreman za pobjedu i to je i učinio i tako ostvario svoju prvu World Tour pobjedu.

Van der Poel je u završnom sprintu bio čovjek sa najjačim nogama te je iza sebe ostavio drugoplasiranog Anthony Turgisa (Direct Energie) i trećeplasiranog Bob Jungelsa (Deceuninck-QuickStep).

Inače trojac sa postolja je bio dio peteročlanog bijega kojeg su još činili Lukas Pöstlberger (Bora-Hansgrohe) i Tiesj Benoot (Lotto Soudal). Glavna grupa se nikako nije uspjela kvalitetno organizirati kako bi uhvatili bijeg.

"Morao sam se pobrinuti da nitko ne dođe odostraga, samo sam pogledao kada je Turgis krenuo. Osjećao sam da imam kvalitetan sprint u nogama i završio sam ga", rekao je fantastični Nizozemac.

Pobjeda je bila potvrda da Van der Poelova forma nije bila pod utjecajem teškog sudara prije dva tjedna u sprintu Nokere Koerse utrke, ali je Nizozemac ipak spustio malo priču o mogućem visokom plasmanu na Tour of Flanders u nedjelju.

"To nije bio poseban trenutak kad sam pao prošli tjedan, to je vrlo teška utrka. Ovo je bila vrlo teška utrka, samo 180 km, ali ove nedjelje idemo skoro 100km više. Ne vidim se kao favorit za nedjelju još ali ćemo vidjeti što će se dogoditi ", rekao je skromno.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More