Giro di Sicilia: prva etapa Italijanima

Nova četverodnevna utrka na Siciliji početkom ove godine bila je naširoko prezentirana u gotovo svim italijanskim medijima, i unatoč predviđanjima da bi ovo mogao biti projekt 2020 godinu, organizatori su jučerašnjom etapom otvorili utrku upravo kako su i najavljivali.

Ono što je nama zanimljivo na ovoj utrci jeste nastup dva lokalna vozača i to: Kristijan Đurasek kao jedini Hrvatski vozač i Jan Polanc kao jedini Sovenac na ovom Touru. Obojica voze za UAE-Team Emirates, a jučerašnji plasman koji su ostvatili bio je 21.mjesto za Polanca i 92.mjesto za Đuraseka.
 


Jučerašnju etapu koja se vozila iz Catanie do Milazza u dužini od 165km osvojio je Italijan Riccardo Stacchiotti (Giotti Victoria – Palomar) sa prosječnom brzinom od 43.415km/h. Drugo mjesto zauzeo je njegov sunarodnjak Manuel Belletti (Androni Giocattoli – Sidermec), dok je treće pripalo Luca Pacioni (Neri Sottoli – Selle Italia – KTM), sva trojica u istom vremenu.


Najbolje rangirani vozač UAE Team Emirates u kojem voze Polanc i Đurasek bio je kolumbijski sprinter Sebastian Molano koji je utrku završio na 5.mjestu, s vremenom pobjednika u početnoj etapi utrke Giro di Sicilia. Napomenimo, Molano je slomio palac u Omloop Het Nieuwsbladu početkom ožujka, ali sada je potpuno izliječen i s najbolje 5 rangiranih na ovoj utrci ujedno je i najbolji mladi vođa.

Molano je bio brz i odlično je odvozio etapu, ali nije mogao na kraju odsprintati pobjednika Riccardo Stacchiotti (Giotti Victoria-Palomar). U posljednjim metrima utrke izgubio je u grupnom sprintu. Kao najbolji mladi vozač dana, danas će nositi bijeli dres kada se utrka bude vozila od Capo d'Orlanda do Palerma u dužini od 236km.

KOMPLETNI REZULTATI

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More