Održano drugo izdanje trke “Trofej Kuči 2018”

Proteklog vikenda održano je drugo po redu izdanje međunarodne etapne biciklističke trke "Trofej Kuči 2018".

Osnovni cilj, kako je istaknuto, ove međunarodne manifestacije je promocija sporta, prije svega biciklizma, zatim zdravog načina života i međunarodna afirmacija Crne Gore, kao turističke i sportske destinacije, a svoju podršku ovom cilju dalo je oko 60 takmičara koji su se našli na startnoj ravnini.

Pobjedom Makedonca Andreja Petrovskog takmičara tima "Velo M Termalift" iz Kumanova završena je međunarodna biciklistička trka "Trofej Kuči 2018." koja je vožena u dvije etape.
 


Na obje etape pobjeda je pripala Petrovskom, drugi je bio Tim Roškar iz "KK Bled" u vremenu 2:46:07, a treći Bojan Gunjević iz "BK Roda Sisak". Najbolje plasirani crnogorski biciklista bio je u dresu BK "Džada", Danilo Vukčevič koji je u drugoj etapi završio na 12. mjestu i postigao vrijeme 2:52:15.

Samo dva mjesta iza Vukčevića, na 14. mjestu plasirao se, nedavni pobjednik Orjena, Momir Bulatović iz podgoričke "Budućnosti". Jako bitno je istaknuti i generalni plasman crnogorskog tima "Dzada-Tempo" koji se nakon druge etape pozicionirao na 5. mjesto ispred tima CCN Metalac.


Po ocjeni učesnika organizacija trke je bila na visokom nivou čemu su najviše doprinijeli pripadnici Uprave policije Crne Gore.
 


Na trci su učestovali i biciklisti iz Bosne i Hercegovine, a za komentar smo pitali Hajrudina Trlu, selektora reprezentacije BiH: "U Crnoj Gori smo imali mješani tim Giro di Sarajevo", kojeg su činili biciklisti istoimenog kluba, pojačani sa dva vozaža iz "Zmaja od Bosne", Husein Selimović i Almir Mehidić. Unatoč konstantnim defektima imali smo odličnu vožnju gdje se najbolji cestovni biciklista BiH, Selimović plasirao na odlično 10.mjesto. Vjerujem da bi plasman bio puno bolji da nismo imali defekte sa pucanjima gume".

"Kući se vraćamo sa sjajnim utiscima, te nastavljamo sa pripremama za trku "Tour of Serbia" na kojoj će nastupiti reprezentacije Bosne i Hercegovine", dodao je Trle.

U prilogu su konačni rezultati trke "Trofej Kuči" OVDJE.

2018ZTrophyZKuciZ-ZOfficialZresults.pdf

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More