Predlaže se uvođenje registarskih pločica za bicikle

Jedna od europskih zemalja u kojoj je se bicikli najviše koristi kao prijevozno sredstvo razmišlja da uvede registracijske pločice za bicikla.

Riječ je o Austriji, čiji predstavnici aktualne većine smatraju kako je došlo vrijeme da se i bicikli označe registarskim brojem.

Smatraju kako bi se tim potezom povećala prometna disciplina biciklista s obzirom da se s povećanjem biciklističkog prometa povećava i broj prometnih incidenata.
 


Zajedno s ovim prijedlogom, predstavnici “crno-plave koalicije” spominju kako bi se trebalo vratiti na to da kaciga bude obvezna za sve bicikliste te da biciklisti, koji imaju manje od 18 godina, moraju proći obuku i imati biciklističku licencu.

Inicijativa još nije upućena u državni parlament, no već su počele žestoke kritike na nju, posebno u Beču gdje takvih prijedlozi “ne prolaze s ljubavlju”, pa je stoga očekivati kaka inicijativa ne bi trebala biti prihvaćena jer sa sobom povlači mnoga pitanja.

Inače, Beč ima oko 1400 kilometara bicilističkih staza i biciklizam je u stalnom porastu tako da prelazi milijunske broje na kontrolnim točkama koje bilježe biciklistički promet. Ukupno se 7 posto svih putovanja u Beču obavlja biciklom.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More