Orbea predstavila Oiz 2023

Orbea je predstavila svoj novi Oiz, za koji brend kaže da je 'napravljen da leti'.

Cilj za novi Oiz 2023. bio je ništa drugo nego dizajnirati bicikl koji jednostavno leti, i uzbrdo i nizbrdo”, rekli su predstavnici brenda Orbea. "To je značilo stvaranje jedinstvene platforme koja kombinira težinu i učinkovitost suspenzija od 100 mm s kontrolom i trakcijom nizbrdo suspenzija od 120 mm."

Orbea je od prvog dana rekla da je cijeli razvojni proces usmjerila prema biciklu sa suspenzijama od 120 mm. To znači da su geometrija i kinematika ovjesa optimizirani posebno za hod od 120mm, izbjegavajući kompromise koji su potrebni prilikom dodavanja ovjesa od 120 mm na platformu dizajniranu za 100 mm.

Manji kut glave (67°), niži donji nosač (333 mm) i duži doseg (450 mm za veličinu M) neke su od značajki koje, u kombinaciji s hodom od 120 mm, nude 'kontrolu i povjerenje vrhunskog, tehnički vještog cross-country bicikl'.

Zahvaljujući modernoj geometriji, u Orbei tvrde da je položaj pedaliranja više centriran što vozaču daje veću kontrolu na tehničkim i strmim dionicama. Kratki stražnji centar (432 mm) održava Oizovu agilnost i osjetljivost. Visina je niska (596 mm za veličinu M) a kut sjedala je strmiji (72,5°).

Što se tiče ovjesa, Oiz zadržava svoj karakteristični zakret sa jednostrukim pokretnim pivotom i s projektiranim fleksibilnim zakretanjem u osloncu sjedala (UFO).

Orbea je također smanjila težinu okvira na samo 1750 g, što znači da ova nova platforma, sa 120 mm hoda, teži 9,98 g (veličina M, s pedalama, bocom za vodu i nosačem za računalo). Kako bi postigla ovu brojku, Orbea je ugradila tehnologije kao što je UFO, redizajnirala karbonsko povezivanje i preradila laminaciju na svim svojim okvirima koristeći OMX karbon.

Orbea je zadržala svoju patentiranu I-Line tehnologiju integracije kabela, ali ovaj Oiz predstavlja novi SIC sustav, za optimalnu integraciju kabela u kokpit.

Skraćuje kabele i osigurava da ne zveckaju, uz dodatnu prednost čistog izgleda. Sustav je također optimiziran kako bi mijenjanje lule i upravljača bilo jednako jednostavno kao i na neintegriranom kokpitu.

Oiz također dolazi s graničnikom upravljanja za zaštitu okvira. Ovo je tehnologija Spin Block, a dostupna je djelomično zahvaljujući novom OC Components dizajnu ručke i upravljača.

Novi Oiz modeli bit će u prodaji od kraja godine, a već sada možete rezervirati svoj novi bicikl putem Orbeine usluge Rider Connect.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More