Peter Sagan pobjednik People’s Choice Classic kriterija

Svjetski šampion Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) započeo je svoju sezonu na savršen način, osvajajući People’s Choice Classic kriterij na otvorenju Santos Tour Down Under.

Ovo je prva utrka u ovoj sezoni koja je okupila WorldTour timove, a vozila su se 22 kruga na kriterijskoj utrci dužine 50,6km. Sagan sa za ovu utrku odlučio za svoj S-Works Venge bicikl i odnio je pobjedu sa vremenom od 1:04:25.

Saganova momčad Bora-Hansgrohe uspjela je da preuzme je kontrolu na prednjoj strani pelotona u završnim krugovima kriterija, dok su se momčadi borili za pravu poziciji. Sagan je sa stražnje pozicije snažno krenuo u sprint, a kada je došao do prednosti, nitko ga nije uspio ugroziti.

Andre Greipel (Lotto Soudal) bio je drugi, dok je šampion australskog kriterija Caleb Ewan (Mitchelton-Scott) završio kao treći.

Ovom pobjedom Sagan je pokazao da je za dvije pozicije jači nego što je bio prošle godine na istoj utrci, te vjerujemo kako bi upravo on mogao biti sprinter koji će pobjediti na ovogodišnjem Tour Down Underu. Iako još je rano za predviđanja, Sagan, Greipel, Ewan i Elia Viviani (QuickStep Floors) su imena sa startne liste koja će ovogodišnju utrku dovesti do užarenosti i te ćemo vjerovatno gledati najžešća sprint borbe u posljednjih nekoliko godina.

20. Tour Down Under počinje u utorak i uključuje ukupno šest etapa, od kojih će barem tri vjerojatno završiti sa grupnim sprintom.

 

 

REZULTATI

People's Choice Classic 2018: Adelaide, 50,6 km

1. Peter Sagan (Svk) Bora-Hansgrohe, in 1:04:25
2. André Greipel (Ger) Lotto-Soudal
3. Caleb Ewan (Aus) Mitchelton-Scott
4. Elia Viviani (Ita) Quick-Step Floors
5. Simone Consonni (Ita) UAE Team Emirates
6. Christopher Lawless (GBr) Team Sky
7. Sam Welsford (Aus) UniSA-Australia
8. Enrico Battaglin (Ita) LottoNL-Jumbo
9. Jasha Sutterlin (Ger) Movistar
10. Mark Renshaw (Aus) Dimension Data, svi isto vrijeme

[iframe allowfullscreen=”” frameborder=”0″ src=”https://www.youtube.com/embed/IdN8OFndNJA” ]

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More