Bosna i Hercegovina dobiva UCI MTB Tim

Nakon Crne Gore koj je po facebook pisanjima dobila "UCI Team Pljevlja", u našu redakciju je stigla nezvanična informacija kako će Bosna i Hercegovina u 2018. godini biti bogatija za profesionalni UCI MTB tim.

Točnije, neslužbenim izvorom saznajemo da je profesionalni UCI MTB tim (SMF Team) iz Grčke ovih dana od Biciklističkog Saveza BiH zatražio odobrenje o registraciji na području Bosne i Hercegovine sa adresom Vogošća, Sarajevo.
Ono što predviđamo, ukoliko se infomracije pokažu točne, jeste da će trener tima i zamjenik menadžera biti Amar Njemčević, koji je pokazao iznimnu stručnost u radu sa Lejlom Tanović, koja posljednjih godina niže velike uspjehe. Lejla je u 2017. godini vozila za gore navedeni tim u Grčkoj, a vjerujemo da ću u 2018. predstavljati isti tim, samo sa novim sjedištem.
 


Ovo je svakako velika vijest za Bosnu i Hercegovinu i otvara velika vrata za napredak mnogim mlađim generacijama, koji kroz ovaj sport pokušavaju da se probiju u profesionalne vode.

Za više informacija, kao i potvrdu ovih navoda, kontaktirali smo BiSaBiH, kao i gdina. Njemčevića, no još uvijek službenih potvrda nemamo.

Kako budemo dobivali novije informacije, svakako ćemo vas izvještavati.

Pratite nas….

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More