Philipsenu posljednja etapa. Jumbo Visam trijumfalno sa dvije majice u cilju.

Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck) pobjenik je završne etape Tour de Francea nakon sprinta na Champs-Élysées.

Dylan Groenewegen (BikeExchange-Jayco) je prvi krenuo u završni sprint međutim Philipsen je ipak išao u cilj ispred njega.

Alexandr Kristoff (Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux) je zauzeo treće mjesto nakon remplanja ramenima sa Calebom Ewanom na oko 300 m do cilja.

Dok je Groenewegen imao najbolje izrađen timski vlakić, njegov posljednji čovjek – Luka Mezgec – završio je svoju smjenu prerano, ostavivši Groenewegena na čelu prerano s Philipsenom koji je sišao s kotača nizozemskog vozača i lako osvojio svoju drugu etapu.

Wout van Aert (Jumbo Visma) potpuno je odustao od završnog sprinta u korist odlaska na začelje sa svojim timom i proslave njihove ukupne pobjede s Jonasom Vingegaardom.

Petorica preostalih vozača iz tima – žuta majica i prvak Toura 2022. Vingegaard, zelena majica Van Aert, pobjednik 19. etape Christophe Laporte, Sepp Kuss i Tiesj Benoot zajedno su ušli u cilj sa rukama u zraku, slaveći osvajanje žute i zelene majice na Touru.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More