Pogačaru treća etapna pobjeda, Vingegaardu kontrola utrke

Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je pobijedio na 17. etapi Tour de Francea i tako ostvario svoju treću etapnu pobjedu na ovogodišnjem izdanju.

Usprkos pobjedi, Pogačaru ipak nije pošlo za pedalom distancirati vodećeg Jonasa Vingegaarda (Jumbo-Visma) na današnjem usponu na vrh Peyragudes .

Iako je Vingegaard  bio izoliran na čelu utrke, Pogačar sa svojim brojčano manjim timom nije uspio otresti Danca sa svog kotača.

Pogačar je imao Brandona McNultyja da ga vodi prema vrhu pretposljednjeg uspona dana – 8,5 km dugog Col de Val Louron-Azet međutim prvak Toura nije mogao ili nije htio napasti taj uspon, iako je Vingegaard bio izoliran.

Pogačar je izveo nešto što je izgledalo kao simbolični napad preko vrha uspona, ali kada se osvrnuo kad je spust počeo i vidio žutu majicu na svom kotaču, nije nastavio s napadom. Ostatak etape nije više uradio nijedan izražen napad, iako je McNulty vodio njega i Vingegaarda sve do posljednjeg uspona dana, 8,1 km dugog Peyragudesa, do cilja na vrhu.

Jedina svijetla točka za Pogačara bio je njegov superiorni sprint uz strmu završnu rampu do cilja kako bi uzeo pobjedu od drugoplasiranog Vingegaarda, i tako dobio četiri sekunde naspram Danca kroz vremenske bonuse. Međutim, na dan kada je UAE Team Emirates bio mnogo jači od Jumbo Visme u finalu, Vingegaard je bio čvrst kao kamen i Pogačar nije izgledao kao da ga stavlja pod pritisak.

Vingegaard sada vodi u ukupnom poretku s 2:18 ispred Pogačara, a Geraint Thomas (Ineos Grenadiers) je treći na 4:56. Velšanin Thomas vozio je vrlo dobro danas i završio je nešto više od dvije minute u zaostatku za Vingegaardom i Pogačarom, dok je dodao vrijeme u odnosu na sve ostale kako bi zacementirao svoje mjesto među prva tri.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More