Pidcock nakon Albstadta biciklom na sljedeću utrku

Većini bi ljudi trebalo neko vrijeme da se oporave nakon pobjede na utrci XCO Svjetskog kupa.

Ili se barem opuste i voze timskim autobusom do sljedećeg mjesta. Međutim Tom Pidcock je nakon utrke u Njemačkoj sjeo na bicikl i otišao na sljedeću utrku koja je na rasporedu ovog vikenda u Češkoj.

Nakon što je u nedjelju osvojio svoj prvi Svjetski kup 2022. u Albstadtu u Njemačkoj, XCO olimpijski prvak se vratio na svoj cestovni bicikl i pedalirao 190 km do Češke. Tamo se održava sljedeće XCO kolo Svjetskog kupa, u Nove Mestu, ovog vikenda.

Pidcockova međunarodna vožnja nije bila ležerno krstarenje. Vozač Ineosa u prosjeku je vozio 32,7 km/h, solo, više od šest sati u sedlu nedaleko od Albstadta do preko granice u Češkoj. Pidcock ne dijeli podatke o snazi ​​ili pulsu na Stravi a ruta je usput pokazala 2141 m ukupne nadmorske visine.

Autor fotografije: Bartek Wolinski / Red Bull Content Pool

Iako vožnja od gotovo 200 km nije vaša prosječna vožnja za oporavak, ima smisla u kontekstu Pidcockovih ambicija. Ineos vozač jedan je od nekoliko vrhunskih trkača koji miješaju ciklokros, brdski bicikl i cestovne utrke. Zapravo, Britanac je bio prilično javan o svojim ambicijama da ove godine osvoji naslove svjetskog prvaka u sve tri discipline.

I Pidcock je na dobrom putu. Ostvario je ciklokros naslov početkom 2022. u Fayettevilleu. S pobjedom u Albstadtu, pokazao je da je još uvijek vrhunski vozač na brdskom biciklu kao i kada je prošlog ljeta pobijedio na olimpijskoj XCO utrci u Tokiju.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More