QuickStep Floors: Ne može bolje od ovoga

Generalni menadžer momčadi QuickStep Floors, Patrick Lefevere, vodio je brojne timove tijekom svoje 20-godišnje karijere, ali je 2018. ocijenio kao najbolje proljeće ikada te dodao da se ne može odraditi bolja kampanja klasika od ove.

Luksemburžanin Bob Jungels stigao je do solo trijumfa na Liege – Bastogne – Liege i tako na najbolji mogući način zatvorio sezonu klasika.

„Ovo je moje najbolje proljeće ikad“, rekao je Lefevere za belgijske novine Het Nieuwsblad. „I sve ovo je postignuto s jako mladom momčadi. Posebno sam ponosan na način kako su se vozači borili jedni za druge na svakoj od ovih pobjeda.“

„Vidite da jednom velikanu kao što je Philippe Gilbert nije problem otvoriti utrku lažnim napadima za ostale… To je koncept tima – nitko u momčadi nije ljubomoran. A čak sam u stanju i reći da ako vidim ljubomornog vozača, jednostavno ga izbacim iz momčadi.“

Jungels je vozio 19.8 kilometara solo do linije cilja u Ansu. Za njegovu pobjedu dio zasluga odlazi Julianu Alaphilippu, pobjedniku klasika Fleche Wallone, i Gilbertu koji su u grupi pratilaca diktirali tempo.

Niki Terpstra je na sličan način stigao do solo trijumfa na Tour of Flanders prije 3 tjedna, baš kao i Yves Lampaert na Dwars door Vlaanderen.

„Nije nas bilo nigdje na Omloop Het Nieuwsblad, Kuurne-Brussels-Kuurne i Milano-San Remo, ali što se potom dogodilo? Napadali smo i osvajali utrke koje slijede.“

Broj pobjeda za QuickStep u novoj sezoni popeo se na 27, najviše od svih WorldTour momčadi. Prvi pratitelj im je Team Sky s 15 pobjeda, a potom slijedi Movistar s 14.

„Jako smo zadovoljni, jednostavno nije moguće odraditi bolje proljeće od ovoga. Na Liege – Bastogne – Liege zatvorili smo poglavlje klasika sa stilom. Kad je Johan Museeuw okončao karijeru ljudi su mislili da ćemo pasti. Slično je bilo i nakon Boonenovog oproštaja, ali tu su mladi momci koji su spremni da preuzmu njihove uloge“, zaključio je Lefevere.

Naredna postaja za tim je Giro d'Italia gdje će vozači raditi za Eliu Viviania na sprintevima te za Enrica Masa u brdima. Na Tour de Franceu Fernando Gaviria će tražiti svoju šansu u sprinterskim završnicama, a glavna uzdanica za generalni poredak bit će Jungels.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More