Pinarello predstavio svoj prvi Triatlon bicikl

Pinarello, sponzor tima Sky, koji je ove godine osvojio dvije Grand Tour utrke, upravo je najavio novu verziju Bolide bicikla za triatlon, koji će za sada biti dostupan u dvije verzije – Bolide TR+ i Bolide TR.

Bicikli će biti dostupni u prodaji kao okviri putem legalnih Pinarello distributera – no samo za posebne narudžbe. Ovo je prvi njihov model bicikla koji je specifičan triatlon utrke objavili su iz Pinarella. TR+ okviri će se prodavati po cijeni od cca. 13.000,00€.
 


Budući da ovaj model ne mora zadovoljiti tehničke zahtjeve UCI-a, tako da Pinarello tvrdi da je bicikl još brži od njihovog UCI legalnog modela. Oba modela imaju karbonske okvire, a model TR+ koristi Torayca T1100G UD karbon s Nanoalloy tehnologijom. TR koristi T700 UD karbonska vlakna.

Glavne razlike od UCI-legalne verzije su integrirane jedinice za pohranu i dodavanje disk kočnica. Pinarello tvrdi da kutije za skladištenje pružaju aerodinamično poboljšanje za TT Bolide, a opsežnim testiranjima u vjetro tunelu je refiniran dizajn za TR+.
 


Međutim, nije samo dodavanje jedinica za pohranu i disk kočnica glavna razlika TR+ od UCI-legalne TT verzije – geometrija je izmijenjena, s 35mm povećanjem visine headtube čime je poboljšana ergonomija i 8mm je niže ležište osovine pogona čime se dobila bolja stabilnost. Kut cijevi sjedala je na strmih 78 stupnjeva, a lančane cijevi okvira su skraćene na 395mm. Prostor za gume se također proširio, a TR+ može voziti na gumama od 28mm pa čak i do 30mm širokim gumama.
 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More