UCI World Cup: Stellenbosch, Južna Afrika

Još od Pietermaritzburga 2014. Južna Afrika nije bila domaćin UCI Svjetskog kupa no, stvari se mijenjaju u novoj sezoni budući da će Stellenbosch ugostiti otvaranje svjetske XCO turneje 10. ožujka.

Poboljšanja na postojećoj stazi Sveučilišta Stellenbosch i na planini Coetzenburg, sa sjajnim pogledom za gledatelje, trebala bi biti garancija za pregršt vrhunske cross-country akcije u jednom od najpopularnijih MTB područja u Western Capeu.

4.3 kilometra duga staza sa 180m uspona po krugu na padinama Coetzenburga dizajnirana je da bude izazov najboljim svjetskim vozačima, a dijelovi kao što su Puff Adder, Varsity Drop Out, Wine Barrel i Howitz dat će afričku dobrodošlicu novoj sezoni i izmamiti mnoštvo ovacija od strane publike.

Alan Hatherly, južnoafrička U23 zvijezda i osvajač srebra na Svjetskom prvenstvu u Cairnsu, trenira na stazi već dosta dugo i raduje se prvoj domaćoj utrci u okviru Svjetskog kupa.

„To je staza Svjetskog kupa, sastoji se od brutalnih uspona i vrlo zahtjevnih tehničkih spustova. Protok staze je vrlo blizu središnjeg čvorišta, što će omogućiti gledateljima uživanje u svakom trenutku djelovanja. Uvjeti će biti još teži u ožujku kada nastupi ljetna vrućina i staza se totalno osuši, bit će stvarno uzbudljivo utrkivati se,“ kratko je prokomentirao Hatherly.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More